AKP Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu Twitter hesabı üzerinden tehdit etti. Çetinkaya, Tanrıkulu'nun yaptığı Gare paylaşımını "Sıra sana da gelecek" şeklinde alıntılayarak paylaştı.

Tanrıkulu, Çetinkaya'nın paylaşımına dair yaptığı açıklamada, "İktidarına mı güveniyorsun? Medyana mı güveniyorsun? Yargına mı güveniyorsun? Utanmaz! Sana bunun hesabını yargı önünde soracağım. "Sıra sana da gelecek" ne demek? Senin partin sana bunları mı öğretiyor? Ahlaksız! Sıra sana da gelecek öyle mi? Buradan AKP yöneticilerine sesleniyorum: Bizleri hedef gösteren bu yöneticilere haddini bildirin! Tabi cesareti aslında sizlerden alıyorlar" ifadelerine yer verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün Gare'de 13 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Tanrıkulu yaptığı paylaşımda, "Irak'ın Gara bölgesine düzenlenen operasyon sürecinde, daha önce PKK tarafından kaçırılmış 13 vatandaşımızın katledildiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, yıllardır evlatlarının kurtarılmasını bekleyen acılı ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

'SANA DA SIRA GELECEK İNŞALLAH'
AKP Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Tanrıkulu'nun yaptığı bu paylaşımı, "Şehit demeye, terörist demeye korkan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu; sana da sıra gelecek inşallah" yorumuyla paylaştı. 

'BU HADSİZLİĞİN HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERİRSİN'
Çetinkaya'nın tehdit içeren sözleri üzerine bir açıklama düzenleyen Tanrıkulu, AKP yöneticilerine, "Bizleri hedef gösteren bu yöneticilere haddini bildirin! Tabi cesareti aslında sizlerden alıyorlar" şeklinde seslendi. 

Tanrıkulu'nun açıklamaları şu şekilde: 

Biz siyasetçiler olarak alışkınız tabi bu tür nefret söylemine, kutuplaştırıcı dile, düşmanlaştırıcı dile... Baş etmeye çalışıyoruz ama buradan ifade edeyim: Siyasi kimlikleri belli olan insanlar kendi hesaplarından bizleri hedef gösteriyor. Buradan Karabük AKP yöneticisine sesleniyorum : "Sıra sana da gelecek Sezgin Tanrıkulu" demek ne demek? Bu utanmazlığın ve hadsizliğin hesabını verirsin yargı önünde. Hangi cesaretle bunu yapıyorsun? İktidarına mı güveniyorsun? Medyana mı güveniyorsun? Yargına mı güveniyorsun? Utanmaz! Sana bunun hesabını yargı önünde soracağım. "Sıra sana da gelecek" ne demek? Senin partin sana bunları mı öğretiyor? Ahlaksız! Sıra sana da gelecek öyle mi? 

'CESARETİ SİZLERDEN ALIYORLAR'

Buradan AKP yöneticilerine sesleniyorum: Bizleri hedef gösteren bu yöneticilere haddini bildirin! Tabi cesareti aslında sizlerden alıyorlar. Doğrudan doğruya partimizi, genel başkanımızı hedef gösteren sizlersiniz. Trollerin başıdır aynı zamanda, kimi kastettiğimi biliyorsunuz. Sizden cesaret almasalar bu yöneticileriniz açık kimlikli olarak bizleri kendi sosyal medya hesaplarından tehdit edemezler! Sıra sana gelecek ne demek? 

Buradan bakın sesleniyorum, yargıya sesleniyorum: Beni takip ediyorsunuz. Ben milletvekiliyim aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Baskanvekiliyim. Bir AKP milletvekiline, bir AKP'li yöneticiye böyle bir tehdit yapılınca ne yapılıyorsa aynısını yapın bakalım! Aynısını yapın! Gece yatağından almayın ama ifadeye çağırın bakalım, neyi kastettiğini sorun. Yargıya sesleniyorum, AKP'ye sesleniyorum, hesabını sorarsınız. Daha birçoğu var ama açık kimliği ile gençlik kolları başkanlığı yapmış, şu an yönetici olan siyasetçiler bu hadsizligi yapamazlar!