AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın evlere giderek liselilerin karnelerini dağıttığı ortaya çıktı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Özcan’ın jenerik müziği de eklediği ve evleri dolaşarak öğrencilerin karnelerini dağıttığı görüldü.

Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karnelerini evlerine giderek dağıtıyor. Öğrencilerin gizli kalması gereken bilgilerini AKP'ye veren kişi ise Okul Müdürü Abdullah Şenol... Şenol'un makam odasına astığı fotoğrafı görünce zaten eğitim kurumlarındaki partizanlaşmanın ve parti devletinin hangi boyuta ulaştığını görüyorsunuz. Müdür Bey, öğrencilerinin bilgilerini AKP'ye hangi hakla veriyor? Yaptığı suç ama soruşturmaya uğramayacağı hatta ödüllendirileceğini biliyor ve zamanın ruhuna uygun davranıyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, karnelerin bir siyasi partinin il başkanı tarafından dağıtılmasına ilişkin velilerden çok sayıda şikayet geldiğini söyledi.

Sarı, Süleymanpaşa İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karnelerinin evlere gidilerek dağıtılmasının skandal olduğunu belirterek, “Karnelerin muhtemelen cuma günü dağıtıldığını düşünüyoruz” dedi. "Hem pedagojik açıdan hem sosyal açıdan değerlendirdiğimizde yapılanı doğru bulmuyoruz" diyen Sarı "bir taraftan okul müdürünün siyasete alet olması kabul edilebilir bir davranış değildir. Ayrıca, bu okul müdürü hakkında da, Eğitim Sen olarak, suç duyurusunda bulunacağız” açıklaması yaptı.