‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesi sonucu insan kaçakçılığı ile gündeme gelen Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın aile şirketinin Yeşilyurt Top Söğüt Villaları ve park inşaatının beton işini aldığı öğrenildi.

ÇINAR, İHALE İDDİALARINI DOĞRULADI 
AKP’li Belediye Başkanı Çınar aile şirketinin ihale aldığı iddiasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada bu iddiayı doğrulayarak,” Doğu Anadolu Bölgesi ve dolayısıyla Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır” dedi. Çınar tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

‘BÖLGEDEKİ TEK FİRMADIR’ 

Söz konusu yayında bahsi geçen projeler Kamu İhâle Kanunu çerçevesinde yapılmış ihâleler sonucunda yasal yükleniciler tarafından yapılan işlerdir. Söz konusu işler nedeniyle kullanılacak malzemelerin seçimi konusunda şahsımın ve belediyemizin herhangi bir biriminin yönlendirmesi söz konusu olamaz! Söz konusu işler nedeniyle belediyemiz herhangi bir alım yapmamıştır. Kaldı ki bu, yapılan ihâle kapsamında mümkün de değildir. Şirketler kendi menfaatlerini gözeterek ticarî faaliyetlerini organize ederler. İlgili yüklenici şirketler de bu kapsamda hareket etmişlerdir. Belirtmekte fayda var ki aileme ait olan firma Doğu Anadolu Bölgesi ve dolayısıyla Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır.