Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye'de Covid-19 salgınına karşı aşılama başladı. Üst düzey devlet yetkililerinin sıraları henüz gelmeden örnek olma gerekçesiyle aşı yaptırmaları tartışma yaratırken, eski AKP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata'nın da aşı olduğu ortaya çıktı.

Özata'nın 65 yaş üstü veya sağlıkçı olmamasına rağmen aşı olması 'öncelik sırası' isimli yalan balonunu dapatlatmış oldu. CHP’li Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından "Özata aynı zamanda sağlıkçı değilse; aşıyı nasıl yaptırdı" diye sordu.

"AKP Eskişehir eski Gençlik Kolları Başkanı, şimdiki dönem Belediye Meclis Üyesi Avukat Fatih Özata, Instagram hesabında Covid-19 aşısı olduğunu duyurmuş" diyen Yarkadaş, konuşla ilgili paylaşımların ekran görüntülerini aktararak "Özata aynı zamanda sağlıkçı değilse; aşıyı nasıl yaptırdı? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Umarım mantıklı bir cevabı vardır" dedi.

BARİ GEL NÖBET DE TUT...
Barış Yarkadaş'ın bu mesajlarından sonra Fatih Özata'dan Yarkadaş'a yanıt geldi. Özata yanıtında üç hastanenin avukatı olduğu için aşı olabildiğini savundu. Yarkadaş bu savunmayı "Özata gerçek bir sağlık neferiymiş de haberimiz yokmuş! Veterinerler bile aşı olamazken, hastane avukatı oluyor. Fatih Bey'i nöbete de bekliyoruz!" sösleriyle yorumladı.