"Tuz Biber" isimli gösteride Alevilerle ilgili çirkin sözleriyle tepki çeken Pınar Fidan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2007’de AKP milletvekilliği yapan Alevi yazar Reha Çamuroğlu, Atilla Güner’le Akşam Postası canlı yayınında Fidan’a gösterilen tepkileri yorumladı.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası canlı yayınına katılan Reha Çamuroğlu, Pınar Fidan hakkında değerlendirmelerde bulunurken, olayı fırsata çevirmeyi de ihmal etmedi. Çamuroğlu, Pınar Fidan'la kendisi arasında ilginç bir benzerlik kurarak "2007 yılında milletvekili seçildiğim zaman çok ağır hakaretlere uğramıştım, 4 sene dilimi ısırdım hiç kimseyi dava etmedim" dedi.

İLGİLİ - Sirk gösterisini 'ofansif mizah' diye yutturmaya çalışan Pınar Fidan'a soruşturma

Çamuroğlu, "2007'de milletvekili seçildiğim zaman çok ağır hakaretlere uğramıştım, 4 sene dilimi ısırdım hiç kimseyi dava etmedim. İktidar partisinin miletvekiliydim, güçlü bir pozisyondaydım edebilirdim ama dilimi ısırdım şikayet etmedim. Bu hanımfendinin de dava edilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Çamuroğlu şöyle konuştu:

Dünyanın her yerinde, her köşesinde her konu mizah konusu da kara mizah konusu da olabilir. Amerika'ya bakarız Hz. İsa eleştirilir, İncil eleştirilir. Bunlar gelişmiş bir demokrasinin göstergeleridir. 2020 mart ayı ve Türkiye. Gergin bir ülke ve birbirinden oldukça uzaklaşmış halk katmanları, hatta birbirlerinden nefret eden insan grupları. Böyle bir manzara ile karşı karşıyayız. Bir hanımefendi çıkıyor diyor ki bir otele tıkılırken yakılırlar. Madımak’ta ölen insanlarımızın aileleri buradalar, o acılarla yaşıyorlar. Bu zamanda yüzleşilmemiş, hesaplaşılmamış bir acı var. Tepkilerin bazıları iğrenç ama bu hanımefendiyi haklı hale getirmez. Düzgün bir özür dilemesi lazımdı ama ortada düzgün bir özür yok. Alevi kökenli insanlarımız olsun, Sünni kökenli insanlarımız olsun. Sünniliği eleştirebilir, Aleviliği eleştirebilirler, ilgilerini kaybedebilirler, din ile ilişkilerini kesebilirler. Bunlar hep özgür seçimlerdir. Bunları işaret etmek hiciv konusu olabilir. 2007 yılında milletvekili seçildiğim zaman çok ağır hakaretlere uğramıştım, 4 sene dilimi ısırdım hiç kimseyi dava etmedim. İktidar partisinin miletvekiliydim, güçlü bir pozisyondaydım edebilirdim ama dilimi ısırdım şikayet etmedim. Bu hanımfendinin de dava edilmesini doğru bulmuyorum.