Covid-19 nedeniyle öldüğü açıklanan AKP'li Burhan Kuzu'nun oğlu Süleyman Kuzu, babasının ölümüyle ilgili açıklama yapmış ve “Babam 17 Ekim’de rahatsızlandı. Ateşi yükseldi. Bana ‘Oğlum ne olur ne olmaz, bir test yaptırayım’ dedi. Hastaneye gitti. Testler yapıldı, pozitif çıktı. Ateşi yükseliyordu. Tedaviye aldılar. Birkaç gün sonra kan değerleri iyice düşmeye başladı. İlaçlara vücudu cevap vermiyordu” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Can Ataklı, Burhan Kuzu'nun ölümünü Korkusuz gazetesindeki köşesine taşıdı. Ataklı,AKP'li Burhan Kuzu'nun kendisine Süleyman Kuzu'nun 'durumunun en kritik olduğu' zamanlar dediği dönemde Twitter'dan cevap yazdığını söyledi.

AKP'li Kuzu'nun ölümündeki kuşkununda buradan başladığını belirten Ataklı, "Ayrıca Kuzu, daha sonraki günlerde Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un vefatı nedeniyle bir başsağlığı, Ekrem İmamoğlu’nun koronaya yakalanması nedeniyle ‘geçmiş olsun’ mesajı yazmış. Ama her nedense kendisinin hastanede olduğundan hiç söz etmemiş.” ifadesini kullandı.

AKP'nin Kuzu'sunun gazeteci Can Ataklı'ya 23 Ekim'de Twitter üzerinden verdiği cevap şu şekilde: