AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, dün Sütlüce’deki il başkanlığı binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada kendisi ile ilgili ilginç bir benzetmede bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Cumhurbaşkanlığına uzanan siyasi serüvenini kendisinde de görüp görmediği sorulan Kabaktepe, "Kendimi şu an ve gelecekte sadece AK Partimizin İl Başkanı, Türkiye'mizin en büyük ilinin il başkanı, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısının il başkanı, 600 yıl dünyaya hükmetmiş son Türk devleti olan Osmanlı İmparatorluğu'nun, payitahtının il başkanı, sağlık ve eğitim başkentinin il başkanı olarak bugün de yarın da öyle görüyorum, öyle planlıyorum. Kariyer tasarımı yapmak ona esir olarak yaşamaktır, onu anlamsız olarak görürüm. Bu kişisel bir şey" ifadelerini kullandı.

‘1994 RUHU’ AÇIKLAMASI
Kongredeki konuşmasında kullandığı "1994 ruhu" ile neyi kastettiğinin sorulması üzerine de Kabaktepe, şunları söyledi:

1994 ruhu derken öykünme değil, geleceğin 30 yıllık tasarımına vurgu yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliği birinci temel ruhumuz. AK Parti'nin son genel kongresinde Cumhurbaşkanımız 'Medeniyet nöbetini devralmaya geliyoruz.' dedi. Dünya liderliğine vurgu yapmak istiyoruz. Türkiye'deki liderliği, çıkışının ve Türkiye'yi dönüştürücü adımlarını atışının başlangıcı 94, aynı şekilde dünyanın sıkıştığı, hakkın ve hakkaniyetin olmadığı dünyada, Cumhurbaşkanımızın kendi ifadesiyle medeniyet nöbetini almaya başlayacağı dünya liderliğinin de 2023 yılında yapacağımız güçlü çalışmalarla tescil edilip, büyük Türkiye'yi inşa edeceği süreç olarak değerlendiriyoruz.