AKP’nin çiftçilere destek olması için kurulan Ziraat Bankası’nın yandaşı kurtarmak seferber ettiğini belirten Arık, “AKP Türkiye’sinde olmaması gerekenler olmaya devam ediyor. Milyarlarca lira görev zararı olan Ziraat Bankası, yandaşın simitçisini kurtarmak için seferber edilirken, AKP’nin yanlış politikaları yüzünden perişan olan çiftçimizin elindeki traktöre de el konularak üretemez hale getiriyor. İşin özeti AKP her zaman olduğu gibi yandaşa destek üretene, çiftçiye köstek olmaya devam ediyor” diye konuştu.

Kayseri’nin Bünyan ilçesinden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ’ne borcu nedeniyle çiftçilerin traktörlerine haciz konulmasına tepkiler sürüyor. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da konuyla ilgili yaptığı açıklamada AKP hükümetinin politikalarını eleştirdi.

AKP’nin işçiyi, memuru, emekliyi, çiftçiyi, esnafı unuttuğunu belirten Arık, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Girdi maliyetlerinin altında ezilen çiftçilerimize destek olması gereken AKP iktidarı, kendi politikaları yüzünden perişan olan çiftçilerimizi nefes alamaz hale getirmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Bu ülke yandaş işadamlarının milyarlarca liralık vergi borcunun sıfırlandığına tanık oldu. Bu ülke yandaşlar için savunma sanayinin Katarlılara peşkeş çekilmesine tanık oldu. Bu ülke şimdi de çiftçinin yanında olması gereken Ziraat Bankası’nın yandaşın simitçisini kurtarmak için seferber olduğuna tanıklık ediyor. Ziraat Bankası yandaş simitçiyi kurtarıyor ama destek olması gereken çiftçilerin traktörlerine el konulmasına seyirci kalıyor. Yani AKP Türkiye’sinde olmaması gerekenler olmaya devam ediyor. Milyarlarca lira görev zararı olan Ziraat Bankası, yandaşın simitçisini kurtarmak için seferber edilirken, AKP’nin yanlış politikaları yüzünden perişan olan çiftçimizin elindeki traktöre de el konularak üretemez hale getiriyor. İşin özeti AKP her zaman olduğu gibi yandaşa destek üretene, çiftçiye köstek olmaya devam ediyor.”