Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 7 Şubat günü İstanbul Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde bazı radyo kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptı.
Radyo yayıncılığının sorunlarının konuşulduğu belirtilen toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da katılarak Fahrettin Altun ile birlikte konukları karşıladı.

Toplantıdan sonra İletişim Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabında yayınlanan açıklamada, “Türk radyoculuğunun seçkin isimleri, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile bir araya geldi” denildi.
Mahir Ünal da kişisel Twitter hesabından “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Sn. Fahrettin Altun‘un ev sahipliğinde ulusal radyo yayıncıları ile bir araya geldik..” şeklinde paylaşım yaptı.

CHP’Lİ VEKİL HATIRLATTI: KURUM TARAFSIZ OLMALI

Cumhurbaşkanılığı İletişim Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığına ait bir makamı, AKP’nin parti faaliyetlerinin hizmetine sunmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın genel bütçeli bir kamu kuruluşu olduğunu hatırlattı.

Saray’daki kuruluşlar eliyle yapılan “parti devleti” uygulamalarına her gün bir yenisinin eklendiğini ifade eden Kılınç, “Öyle görünüyor ki İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ya başında bulunduğu kurumun bir devlet kurumu olduğunun farkında değil ya da Saray’ın Kalem-i Mahsusası pozisyonuna bir de AKP İletişim Sekreterliği görevini eklemek istemektedir” ifadelerini kullandı.

Yüksel Mansur Kılınç, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Cumhurbaşkanlığına ait bir makamda başkanlık yaptığı toplantıya, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı davet etme yetkisinin olmadığını belirterek, “Tarafsız olması gereken kamu kuruluşunun bir siyasi partinin Genel Başkan Yarımcısı ile ortak faaliyet yürütmesi Anayasamıza ve yürürlükteki yasalarımıza tamamen aykırıdır” dedi.

Türkiye’de radyoların RTÜK yasası çerçevesinde yayın yaptığını, RTÜK’ün de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğunu ifade eden Kılınç, “İletişim Başkanlığı, bir siyasi parti genel başkan yardımcısı ile yürüttüğü bu faaliyet ile RTÜK’ü de devre dışı bırakmıştır. İletişim Başkanı, RTÜK’ün, Kültür ve Turizm bakanlığının yetkisine el koyarak bu yetkiyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısına sunmuştur” dedi.

Toplumsal.com