AKP Gençlik Kolları Afet Koordinasyon Merkezi'ne saldırdı ...

Halkın destek beklediği iktidar yetkilileri sorumluğunu yerine getirmezken sahada da örgütleri tarafından çalışmalar engelleniyor.

Erdoğan, yangının sorumluluğunu tamamen belediyelerin üzerine yıktı. Bakanlar koodinasyon eksikliği nedeniyle çalışmaları sekteye uğratıyor ve belediyeleri yok sayıyor. Öte yandan yangın bölgesinde kimi grupların çalışmaların önünü kestiği, malzemelere el koyduğu iddia ediliyor. Tüm bu gelişmeler tartışılırken şimdi de AKP gençlik kolları, yangında gönüllü çalışanlara saldırdı.

AKP İzmir Gençlik Kolları Milas Afet Koordinasyon Merkezi'ne saldırdı.

Çadırda gönüllü olarak çalışan bir yurttaş “Burayı provoke etmeye gelmişler. Merkezin düzeni bozmak, kendi hakimiyetlerini kurmak istediler” dedi.

İleri’nin haberine göre, belediyeye haber verilmeden yapılan tahliyeler sonrası mahallede kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde gönüllü olarak çalışan yurttaşlar da ayrılınca, koordinasyonda boşluk oluştu. Bu sabah yeniden koordinasyonun kurulmasıyla işler hale gelen merkeze, üzerlerinde “Ben cemreyim” yazan yeşil tişörtlerle bir grup genç geldi.

Kendilerini AKP İzmir Gençlik Kolları üyeleri olarak tanıtan gençler, merkezdeki çalışmalara destek olmadı. Çadırdakilerin neden yardım etmedikleri sorusu ve neden hava desteği sağlanmadığı konuşmaları üzerine bu grubun sorumlusu olduğunu iddia eden birkaç genç “Bu hükümet sizin de hükümetiniz. Artistlik yapmayın” gibi ifadelerle karşılık verdi. Gençlere, çadırdan uzaklaşmaları söylendi.

Bir süre sonra aralarından kadınları çıkararak, daha kalabalık halde yeniden çadıra gelen AKP’li grup, yurttaşlara saldırdı. Alana jandarma geldi.

KENDİ HAKİMİYETLERİNİ KURMAK İSTEDİLER

Çadırda gönüllü olarak çalışan bir kişi  “Burayı provoke etmeye gelmişler. Merkezin düzeni bozmak, kendi hakimiyetlerini kurmak istediler” dedi.

İşte o görüntüler: