AKP'nin Diyarbakır’daki 12 ilçe başkanı görevlerinden alınmıştı. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Facebook üzerinden ilçe başkanı aradığını duyurdu.

Diyarbakır’da daha önce Sur, Eğil ve Çüngüş ilçe başkanlıklarına atama yapan AKP Genel Merkezi, Diyarbakır İl Başkanlığı’na yazı göndererek Bağlar, Yenişehir, Lice, Kulp, Hazro, Bismil, Silvan, Çınar, Ergani, Kayapınar, Hani ve Dicle ilçe başkanlarının da istifasını istemişti. 

AKP'de genel merkezin yaklaşan kongre sürecinden dolayı istifalarını istediği Diyarbakır’ın Bağlar, Bismil, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kulp, Lice, Silvan ve Yenişehir ilçe başkanları görevlerinden istifa etmişti.

Gerçek Gündem'in haberine göre, istifalar üzerine Facebook'tan bir ilan yayınlayan AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, yeni ilçe başkanları aradıklarını duyurdu.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın yayımladığı ilanda şu ifadeler yer aldı:

Kongre sürecinden dolayı boşalan Bağlar, Bismil, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kulp, Lice, Silvan, Yenişehir İlçelerimiz için İlçe Başkanlıkları Başvuruları İl Teşkilat Başkanlığımızca Bizzat müracaatlar alınacaktır.
Tüm Halkımıza duyurulur. Saygılarımızla

Not: Başvuru için istenilen belgeler.
1 Adet Resimli CV
1 Adet Vesikalık Resim