2018’de AKP’den İstanbul 3. Bölge’den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Erol Bulut’un şirketi çevre, onarım, park ihalelerinin şahı oldu. Bulut’un şirketi “Mavi Yeşil Turizm Gıda İnşaat” firması, AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden beşinci “yapım” ihalesini aldı. 2018 milletvekili seçiminden sonra firma, AKP’li Eyüpsultan, Pendik ve MHP’li Aliağa Belediyesi’nden toplam 11 “yapım” ihalesi aldı. Sadece yapım ihalelerinin bedeli 145 milyon lirayı geçti.

Oda TV'nin haberine göre Eyüpsultan Belediyesi’nin, “Kamu Binaları Tamir Bakım Onarım ve Çevre Düzenlemesi İşleri Yapım İşi” adı altında açtığı ihalenin sonucu belli oldu. Üç teklifin sunulduğu ihaleyi, “Mavi Yeşil Turizm Gıda İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, 20 milyon 986 bin 190 liraya aldı. İhale kapsamındaki işler, şartnameye göre 24 Haziran 2022’ye kadar devam edecek.

İHALELER İKİ AKP’Lİ VE BİR MHP’Lİ BELEDİYEDEN
Başta belediyeler olmak üzere çeşitli kamu kurumlarından araç kiralama, servis işi ihaleleri de alan “Mavi Yeşil Turizm Gıda” firmasının, son 3 yılda sadece “yapım” işi kapsamında 11 ihale aldı. Bu 11 ihalenin 5’i AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden, diğer 5’i de yine AKP’li Pendik Belediyesi’nden. Kalan bir ihaleyiyse, MHP’li İzmir Aliağa Belediyesi’nden aldı. Eyüpsultan Belediyesi’nden aldığı yapım ihalelerinin bedeli 97 milyon 393 bin 182 lira, Pendik Belediyesi’nden aldığı ihalelerin bedeli ise 40 milyon 248 bin 255 lira oldu. Aliağa Belediyesi’nden aldığı kaldırım işi ihalesinin bedeli ise 8 milyon 249 bin 820 lira.

'MAZLUMLARIN HAMİSİ'
Firmanın yüzde 50 ortağı olan Erol Bulut, 2018 milletvekili seçimleri için AKP’den İstanbul 3. Bölge’den milletvekili aday adayı olmuştu. 15 Temmuz gazisi ve aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı olan Erol Bulut, 27 Nisan 2018’de AKP İstanbul İl Başkanlığı’na verdiği adaylık dilekçesi sonrasında bir basın açıklaması yapmıştı.

27 Nisan 2018 tarihli Milliyet gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Erol Bulut özetle şunları söylemişti:

İnşallah Reisimizin yöneteceği tek başlı sisteme geçeceğiz. Statükoların bitmesi lazım. Onun için de çift başlı bir sistemden, inşallah Reisimizin yöneteceği, vatan sevdalılarının yöneteceği, tek başlı bir sisteme geçeceğiz. Çok önemsiyoruz cumhurbaşkanlığı sistemini. Statükoya izin vermeyeceğiz. Bu milletin dediği olacak. 15 Temmuz’da milletin olmuştur. İnşallah bundan sonra da ilelebet milletin olacak. Mazlumların hamisi olacağız. Bu da bizim boynumuzun borcu.

AKP’li Egemen Bağış 2017’de kendisini ziyarete gelen Erol Bulut’la birlikte çektirdiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşmıştı. İki dönem Sancaktepe Belediye Başkanlığı yapan ve şimdi AKP Ataşehir İlçe Başkanlığı görevini yürüten İsmail Erdem ile Erol Bulut’un samimiyetleri biliniyor.