Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Harun Çiftçi’nin 2018’de Kırşehir’den, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Bedriye Tunçsiper’in de 2011’de AKP’den Balıkesir milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu’ya ilişkin akademisyen ve öğrencilerin itirazları sürerken dün altı rektör ataması daha yapıldı.

Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Orhan Uzun (2. dönem), Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Harun Çiftçi, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma (2. dönem), İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Atilla Arkan ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper (2. dönem) atandı.

 Bartın Üniversitesi’ne ilk olarak 2017’de rektör olarak atanan Prof. Uzun odasından atlayarak intihar eden akademisyen Güneş Günay Sezer’in ailesinin, kendisi hakkında mobbing iddiası ile bulunduğu suç duyurusu ile gündeme gelmişti.

Prof. Dr. Atilla Arkan, 21 Aralık 2013’te, Star gazetesinde yayımlanan yazısında, Fethullah Gülen için 'sayın' ifadesini kullanmış.