Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un para karşılığı devlet memurluğu iddialarına AKP Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'tan yanıt geldi.

Aynı zamanda eski il başkanı olan Abdurrahman Kurt, kamu kurumlarına kadroların binlerce liraya satıldığını iddia etti. Kurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda "Her şey bir yana da Diyarbakır'da kamu kurumlarında eleman alımlarında kadro satışı o kadar içselleşmiş ki akıl almıyor. En son DSİ için 80 bin civarı rakamlar artık birileri buna da dur demeyecek mi" ifadelerini kullandı. Kurt kinci paylaşımında ise "Bu arada havaalanı silahlı güvenlik için de 22 binmiş raiç :)) Allah belanızı versin be" dedi.

'İSİMLERİ VER BEN ŞİKAYET EDECEĞİM'
Eski il yönetiminden Kurt'a destek veren Derya Yanık ise, "O zaman da il yönetimindeyim, dedim isimleri ver ben şikayet edeceğim, peşine düşeceğim. Yine yok. Faturasını ödeyip uzaklaştı sonra. İnsanların bu tavrı istismarcılara cesaret veriyor. Hadi desen kimse yok" paylaşımında bulundu.

İL BAŞKANINDAN YANIT
Söz konusu iddialara AKP Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, söz konusu iddialara "Eğer bu işi yapan varsa belgelerle ortaya konulursa lanetlemek lazım ama ortada belge yoksa, bu işi yapan yoksa bu tür mesajlar havaya laf söylemektir" diyerek cevap verdi.

Tarafsız'da yer alan habere göre, Budak, "Bu tür bir açıklama yapmanın sosyal medyada bunu paylaşmanın bir anlamı yok. Bu da ispatlamazsa iftira atılmış demektir, ben kendisini arayıp kendisiyle de bu konuyla ilgili görüşeceğim" şeklinde konuştu.