Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli köyü sınırları içerisinde bulunan konutlar bölgesinde yurttaşların elektrik sorunu 3 yıldır çözülmüyor. Dicle Elektrik A.Ş.’ye defalarca dilekçe yazan yurttaşların başvuruları sonuçsuz kaldı. Yaşadıkları sorunun çözümü için başvurdukları AKP İl Başkanlığı, yurttaşlara “Siz gidin, biz akşam çay içmeye geliriz” diye yanıt verdi. 

MA'da yer alan habere göre; AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Cizre İlçe Başkanı Akif Özalp ve AKP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan’ın da olduğu heyet, koruma ordusuyla köye geldi ve Dirsekli Köyü Muhtarı Halil Acar'ın evinin bahçesinde toplantı aldı. AKP’lilerin, elektrik sorununu anlatan yurttaşlara, “Bize 100 üye verin sorunu çözelim” dediği öğrenildi.

Toplantıya katılan yurttaşlardan biri, “AKP’lilerin bu söyleminden sonra, bir kişi ‘size oy verecek olsaydık, köylerimizi boşaltmazdık” diyerek tepki gösterdi. Tepkilerin ardından AKP’lilerin bu kez “5 üye verin, sorunları çözeriz” diyerek, köyden ayrıldığı belirtildi.