Diyarbakır Bismil Belediyesi kayyumu Hamza Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ‘evlilik okulu’ projesi protokolünü 9 Ocak’ta imzaladı. Perşembe günü eğitimlerin başlatılacağı okulun hedefi, ‘çiftleri evlilik konusunda eğitmek’ olarak açıklandı.
Üç hafta sürecek eğitimde, “Etkili iletişim, öfke kontrolü, empati, ben dili, sağlıklı ebeveyn ilişkileri, dinimizde evlilik ve aile hayatı, evlilikte ibadetin yeri ve önemi, temizlik ve hijyen, sağlıklı beslenme, aile bütçesi hazırlama ve sürdürülebilirliği, doğru alışveriş usulleri ve dinimizde israf, güvenli internet ve dolandırıcılardan korunma” gibi konular yer alacak.

Bismil kayyumu, başlattığı ‘evlilik okulu’nda ‘temizlik ve hijyen, sağlıklı beslenme, doğru alışveriş usulleri’ gibi konuların kadına yönelik şiddeti önleyeceğini iddia etti.

‘EVLİLİK OKULUNA DEĞİL, İŞ, AŞ VE İSTİHDAMA İHTİYAÇ VAR’ 
MA’dan Eylem Akdağ’ın haberine göre, HDP Bismil Belediye Meclis Üyesi Şükran Bulut, eğitimle biat eden kadın yaratılmak istendiğine dikkat çekerek, toplumun ‘evlilik okulu’ değil iş, aş ve istihdam projelerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

‘KADIN EVE HAPSEDİLMEK İSTENİYOR’  
‘Evlilik okulu’ ile asıl amacın kadını hiçleştirme ve yok sayma olduğuna vurgu yapan Bulut şöyle konuştu:

Bu projeyle kadın eve hapsedilmek isteniyor. Yıllardır kadın emeğiyle yapılan kazanımları boşa çıkarmak istiyorlar. Maksat birilerine rant ve çıkar sağlamak. Evli çiftlere veya yeni evlenecek çiftlere bir şey öğretmek değil amaçları, asıl amaç din ve ideoloji üzerinden kadınların misyon ve rollerini belirlemek. ‘Biat edeceksin, bulaşık yıkayacaksın, çocuğuna bakacaksın sen evlisin, evde kalacaksın’ onların temel anlayışı budur.