AKP’li vekillerin özellikle Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile birlikte bakanlara olan tepkileri sürüyor. Parti içinde süren tartışmalarda bakanların ayrı bir yönetici sınıf gibi davrandıkları ve seçimle gelmedikleri ve hesap vermek zorunda olmadıkları için oldukça rahat davrandıkları belirtiliyor.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında AKP içindeki tartışmaları dile getirirken, vatandaşların da bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı anketteki oranın daha da yukarı çıkabileceğine dikkat çekti.

Deniz Zeyrek’in “Kaymakamın oğluyla memurun kızı” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

 Yazımı yazmadan önce konuştuğum AK Parti Milletvekiline bu gözlemlerimi aktardım. “Bugünlerde partide konuşulan sorunların temelinde tam da bu var” dedi ve ekledi:

“Sanki ayrı bir yönetici sınıf varmış gibi davranıyorlar. Bakın bunu yapanların hiçbiri o köyden çıkıp iyi yerlere gelmiş isimler değil. Siyaset kökenli olanlar dışındakiler, bakan çocuğu, zengin işadamı, yönetici bürokrat, yani bir çeşit ‘Beyaz Türk'. Seçimle işbaşına gelmedikleri için kimseye de hesap vermek zorunda değiller. Bu gösterişli, havalı halleri, rahatlıkları bundan.”Bu tespitler artık vatandaşların tepki cümlelerinde de öne çıkıyor.Eğer vatandaşlar bu görüntünün faturası “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne keserse Akşener'in “İyileştirilmiş, güçlendirilmiş Parlamenter sisteme dönmek isteyenlerin oranı” diyerek açıkladığı yüzde 64, yakında çok daha yüksek bir rakama dönüşebilir.