AKP'nin kurucu isimlerinden Ertuğrul Yalçınbayır, "Yozlaşma ve yolsuzluk haberlerinden yıldık." diye isyan etti. Yalçınbayır, "Yozlaşma, her gün ayrı yolsuzluk haberleri, yasaklar, hiddet, şiddet ve beraberinde kabarık suç listesi." dedi.

Bursa'dan 20, 21 ve 22’inci dönemde Refah Partisi, Anavatan Partisi ve kurucusu olduğu AKP'den milletvekili seçilen Ertuğrul Yalçınbayır dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül'ün Başbakanlığında kurulan 58'nci hükümette Başbakan Yardımcısı olarak da görev alan Yalçınbayır, "Yozlaşma ve yolsuzluk haberlerinden yıldık." diye isyan etti.

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'ye konuşan Yalçınbayır, Türkiye'nin kara paranın aklanmasıyla ilgili gri listeye alınması üzerine “Neden şaşırıyoruz ki? Güreşçiyi bankanın yönetimine atarsan gri olursun.” ifadelerini kullandı. Yalçınbayır, devamında "Yozlaşma, her gün ayrı yolsuzluk haberleri, yasaklar, hiddet, şiddet ve beraberinde kabarık suç listesi. Bunlardan biz yıldıysak gri listeye girmemize neden şaşırıyoruz ki?" diye konuştu.