Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi’nde yaşayan ve önce MHP’den iki dönem ardından AKP’den bir dönem Mumcular Belde Belediye Başkanlığı yapan evli ve üç çocuk babası 51 yaşındaki Kazım Avcı, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Avcı, açıklamasına “Benim için AK Parti artık AK değildir” sözleriyle başlayarak “Ülkemin Cumhurbaşkanından, ‘Arkadaşlarımızın bir eksikleri bir hataları varsa bunlar da araştırılacaktır burası bir hukuk devletidir babam olsa bunu yapandan hesabını sorarım’ demesini beklerken; hak, hukuk, hakkaniyet ve adalet kavramlarının çok uzağına düşecek şekilde kısaca arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

'ERDOĞAN, BANA YERİNDEN KALKARAK SARILMIŞTI'
Avcı, şöyle devam etti:

Oysa mahşerî vicdanda lekelenen insanların en azından aklanma ihtiyaçları vardır. Ben 2000 yılında iktidar ortağı olan MHP’den istifa ederek “muhtar bile olamaz” denilen Tayyip Erdoğan’ın safına geçtim.

Kendisiyle evinde yaptığım görüşmemde bana “Başkan, gençsin istikbalin var, bizim kuracağımız parti Bodrum’da karşılık bulmaz, tekrar seçilemezsin” diye uyardığında cevabım “Abi ben ikbal ve istikbal peşinde değilim, sizin davanız benim davamdır, biz İmam Hatipliyiz, seçilemezsem de Ulubatlı Hasan gibi şimdiden bayrağı dikmiş olurum” dediğimde, yerinden kalkarak bana sarılmıştı. Şahsen ben bu bilinç ve inançla katıldım onun hareketine.