Ekonomik sorunlar her geçen gün kendisini daha fazla hissettirirken, AKP kanadından gelen açıklamalar halkın tepkisine yol açıyor.

AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın "Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil. Biber alırız 3 tane alırız bir kilo alacağımıza" şeklindeki açıklaması ve AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "Japonya 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu?" diyerek yapmaya çalıştığı karşılaştırma bunların başında yer alıyor.

'BİZİMKİLER SAÇMALIYOR'
Saray'ın ortağı olduğunu iddia eden Vatan Partisi'nin Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, bu minvaldeki açıklamaların AKP yönetiminde de rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bir AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesinin kendisine şunları söylediğini aktardı:

Bizimkiler saçmalıyor. Birileri de bunları alıp sosyal medyada paylaşıyor. Aleyhimize propaganda yapıyor. Muhalefet de kullanıyor. Ekonomide rota değiştiriyoruz. Bu öyle basit bir iş değil. Açıklamalar güven sarsıyor. İnandırıcılığımızı olumsuz etkiliyor.

Özçelik, konuyla ilgili başka AKP yöneticileriyle de konuştuğunu, bu isimlerin 'olaya müdahale'den bahsettiğini kaydetti. Kendisine söylenenleri şöyle aktardı:

Milletvekilleri, il başkanları uyarılacak. Belki de uyarılmıştır. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Herkes çok dikkatli olmalı. Ekonomiden anlamayanlar susacak. Her mikrofona atlamayacak. Soru gelirse ilgili isimlere yönlendirilecek. Yanlış yapanlar bedelini ödeyecek.