AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı toplantıyı terk etmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya başvuracağını açıkladı.

Antalya’da AKP'li ve MHP’li belediye başkanlarının yanı sıra iki bakanın da katılımıyla telekonferans yöntemiyle bir yatırım toplantısı yapıldı. AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, gerçekleştirilen telekonferansta daha önce görev yapan AKP'li belediye başkanının bir iş yerinden 500 bin lira aldığı ve bakanların konuya sessiz kaldığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile tartışma yaşadığını açıkladı.

Bakanla AKP'li belediye başkanı arasında kavga çıktı: 500 bin lira rüşvet aldın!

Haberimiz Var'da Ebru Küçükaydın, AKP'li yeni ve eski başkan arasındaki 'rüşvet' tartışmasını yazdı. 

Serik'te 2014 - 2019 döneminde AKP'li Ramazan Çalık belediye başkanlığı yapmıştı.  Ebru Küçükaydın, "Madem 500 bin TL’nin kimin yediğini biliyorsun Başkan Aputkan, o zaman sahildeki bir işletmeciden alınan jipi kimin bindiğini de açıkla Hatta; 500 bin TL ile jip rüşveti ile ilgili kimlerin arada olduğunu açıkla!" ifadelerini kullandı. 

Küçükaydın'ın köşe yazısı şöyle:

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında başlayan rüşvet suçlamalarıyla ilgili haberimiz ülke gündeminde tartışılıyor. İşin içine yine iktidar partisinden Serik Belediyesi eski Başkanı Ramazan Çalık da dahil edildi. Suçlayan, suçlananın AKP’li olduğu, halkın sahillerinin 3 ranta bölünmesine kadar her şey ardı ardına geliyor.

Şimdi 500 bin TL’nin kimin yediği soruluyor!

AKP’li Başkan Aputkan, eski başkan AKP’li Ramazan Çalık’ın yediğini iddia ediyor!

Madem 500 bin TL’nin kimin yediğini biliyorsun Başkan Aputkan, o zaman sahildeki bir işletmeciden alınan jipi kimin bindiğini de açıkla!

Hatta; 500 bin TL ile jip rüşveti ile ilgili kimlerin arada olduğunu açıkla!

Hatta; Serikbelediyespor Başkanı Ramazan Kaçar’ın, dünürün AKP eski ilçe başkanı Feridun Çelik’in, ilçede emlakçılık yapan Halil Deligöz’ün bu iddialarla ne ilgisi olduğunu da açıkla!

Hatta; Bu pazarlıklardan, alınandan verilenden haberi olan partinin yöneticilerini açıkla!

Hatta, konunun üstünü örtmek adına baskı görüp,  görmediğini açıkla!

Hatta, ‘rüşvet’ kelimesini ortadan kaldırmak adına belediyeye yapılan 500 bin TL’lik bağış var mı? diye evrak aranıp, aranmadığını açıkla!

Hatta, elinde sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan 500 bin TL’lik şartlı nakdi yardım makbuzu ile bu işi çözmeyi umuyor musunuz, onu da açıkla! (BELGE KÖŞE YAZISININ SONUNDADIR)

Delikanlığını göster başkan!

Bakana hesap sorabiliyorsun, rest çekebiliyorsun, o zaman rüşvetle ilgili bildiklerini açıkla ki, seni sadece Serik değil, Antalya değil tüm Türkiye adamlığınla, dürüst siyasetçiliğinle tanısın!

O zaman gerçekten bu duruşunun sahilin kontrolünin senden alınması için değil, halkın için  direndiğine inanalım!

Başkaları konuşmadan bu iddiaların gerçeklerini anlat başkan!

İşte o zaman herkesin gönlünde başkan olursun!

Ne dersin başkan? Önce sen açıklamak istemez misin?