Toplumsal Haber Merkezi

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, belediyesi Saray'ın atadığı kayyum tarafından yönetilen Iğdır'daydı. Kentte incelemelerde bulunan, halkın sıkıntılarını dinleyen CHP'li Zeybek, Iğdır'daki kayyum saltanatının etkilerini gözler önüne serdi.

Iğdır kent merkezinin en işlek caddesinde kameralar karşısına geçen Zeybek, caddenin halini gösterdi ve "Rant yoksa AKP de yok" dedi. "2022 Türkiye’sinde, Iğdır ekonomisinin can damarı şehir merkezindeki ana caddenin içler acısı hali" diyerek zaten ekonomik krizle boğuşmakta olan esnafın bir taraftan da yıllardır yapılmayan yol yüzünden iflasın eşiğinde olduğunu dile getirdi. Esnafın günlerce siftah bile yapamadan dükkanını kapattığını belirten CHP'li Gökan Zeybek, şehir merkezinin toz duman içinde olduğunu hem söyledi hem de gösterdi.

'KENTE BİLE İNEMİYORLAR'
CHP'li Zeybek "Iğdır'da gördüğümüz manzara şu" diyerek durumu şöyle özetledi:

Özellikle çiftçiler ve hayvancılıkla geçinenler, ciddi bir ekonomik kayıp yaşamışlar. Yem fiyatlarının artması, gübre fiyatlarının artması, sonbaharda başlayarak hayvan kesiminin artması yüzünden köylü ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Akaryakıt fiyatlarının artması yüzündense köylü artık şehir merkezine bile gelemez olmuş. Bu nedenle de şehirdeki esnaf ciddi bir kriz içinde. Üstüne üstlük, sorduk bu caddenin hali nedir diye, kayyum belediyesinin hiçbir yatırım yapmadığını ve şehrin toz içinde olduğunu buradan tespit ediyoruz.

AKP'YE ESKİ ÜYESİNDEN TEPKİ
CHP'li Zeybek Iğdır'da yaşananları "Yol yapmakla övünen AKP'nin kayyum atadığı Iğdır toz toprak içinde. Seçilmiş Belediye Başkanını görevden alarak, atadığı kayyum eliyle yolları yapmayarak Iğdır halkını cezalandıran AKP’ye sesleniyorum; Görevinizi yapın! Yapmayacaksanız o koltukları terkedin!" diye özetleyip tepkisini dile getirirken yanında bulunan ve eski AKP üyesi olduğunu belirten esnafın açıklaması ise şöyle oldu: