Toplumsal Haber Merkezi

AKP iktidarı, gerici politikaları için yıllardır arayıp da bulamadığı zemini koronavirüs salgınıyla buldu. Sanattan eğlence sektörüne, içki tüketiminden günlük hayata; yıllardır mücadele ettiği birçok başlıkla salgın sayesinde rahatça hesaplaşıyor.

Yasaklarla ilgili genelgelerde yer almamasına rağmen alkol satışı yapan iş yerleri, polis tarafından kapatıldı. Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli “Tekel ayrımı genelge içeriğinde yoktur ama sabah kuruyemişçi esnafımız dükkanlarını polis eşliğinde kapatmak zorunda kalmışlardır. Küçük esnafımız mağdur edilmiştir” diyerek sorunun çözülmesini talep etti.

Üyelerine gönderdiği mesaj ile hafta sonu için 10.00 ile 17.00 arasında dükkanlarını açabileceklerini söyleyen Ankara Kuruyemişçiler Odası, bu sabah gönderdiği mesajla iş yerlerinin kapatılmasını istedi.

Mesajda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm içki ve alkol satan iş yerlerinin hafta sonu kapalı olmasına karar verdiği öne sürülerek, üyelerinin cezai işlem ile karşılaşmamaları için iş yerlerinin “acilen” kapatılması gerektiği belirtildi.