Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, 5 Mart tarihinde yayınlanan "Baba evini derhal terk edin kızlar" başlıklı yazısında kullandığı ifadeler nedeniyle gerici Akit gazetesinin hedefine oturdu.

Söğüt o yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Her baba evi öyle sanıldığı kadar güvenli değildir. Aksine çoğu baba evi tehlikenin merkezidir. Ve bazen sokaklar o baba evinden çok daha güvenlidir. O yüzden, o despot, o dayakçı, o adaletsiz, o ikiyüzlü, o sinsi, o hesapçı, o güvenilmez babaların evinden erkenden çıkın gidin kızlar. Hısım akraba ne derse desin, elâlem ne düşünürse düşünsün, hiç kafaya takmayın. Geleneklerin, inançların, korkuların pabucunu dama atın. Geçmişin hatalarını genetik bir günah gibi siz de anneleriniz gibi boynunuzda taşımayın. Sizden beklenen her şeyi yapmayın ve sizden beklenmeyen bazı şeyler yapın.

'MİNE SÖĞÜT'ÜN EVDE YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKTI'
Akit, bu yazısından dolayı Mine Sögüt'ü hedef alarak, yazının "fuhuşa teşvik" olduğunu öne sürdü. Gerici yayın, Söğüt'ü, eşini ve evini hedef göstermişti. Yazıda, "Kız babası Cumhuriyet yazarları sessiz! 'Sokaklar daha güvenli' diyen Mine Söğüt'ün evde yaşadığı ortaya çıktı(!)" ifadesi kullanılıyordu.

Akit haberinde olayın ardında "Müslüman Türk toplum yapısını dejenere ederek ahlaksızlaştırmak isteyen kirli zihniyet"in olduğunu öne sürerek "Laikçi yaşam biçimini benimseyen kesim tarafından gençlere ‘ateizm’ ve ‘feminizm’ aşılanarak gelenek ve inançların altına dinamitin döşendiğini" iddia etmişti.

EYVAH, DEŞİFRE ETTİLER!
Söğüt, Akit'in "Evde yaşıyor" ifadesi üzerine alaycı bir üslupla "Bildiğin deşifre oldum" mesajı attı. Söğüt, Akit'in hedef göstermesi sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Söğüt şunları yazdı: 

"Dünkü yazımda geçen 'Sokağa çıkmak' deyişini gerçekten sokağa çıkmak, 'baba evini terk etmek' deyişini de gerçekten baba evini terk etmek olarak algılayan bir kesim, soyut düşünce yeteneği gerektiren inanç meselesini kim bilir nasıl anlıyor."

ERDOĞAN DA HEDEF ALDI
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Ankara'da AKP Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada Mine Söğüt'ü isim vermeden hedef aldı.

Erdoğan "Kız çocuklarını bir an önce baba evlerini terk etmeye çağıranlar olduğunu duyuyoruz. Sokaklara dökülün diyorlar, bu ne anlayıştır. Böyle ahlaksızlık olur mu? Bu bir ruh hastalığının işaretidir. Türkiye kadına şiddet sorununu çözer, ülkemiz için asıl tehdit bu hastalıklı zihniyettir" dedi.