Toplumsal Haber Merkezi

Yandaş gazetelerde ana gelir kapıları olan İstanbul ve Ankara'nın kaybedilmesinin travması sürüyor. Bu travmanın yarattığı gerilim, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 18 aylık hizmet sürecinin hesabını verdiği basın toplantısında kendisine soru soran Akit TV muhabirine "siz gazete değilsiniz" demesiyle pik noktaya ulaştı. Bunun karşılığında Akit, İmamoğlu'nu manşetine taşıdı ve "Gazetecilik bizim küfür senin işin" şeklinde Türkçe ile de bağdaşmayan bir başlık attı.

Bugün İBB-Akit çekişmesine dair Gazeteci Cihan Güner'den çarpıcı bir bilgi geldi. KRT Genel Yayın Yönetmeni Güner "Araştırdım, netleştirdim ve yazıyorum" diyerek İBB'nin içindeki Akitçiyi ifşa etti. Daha önce Akit'i 'gazete' görmeyen İmamoğlu'nun ekibinde, Akit'te program yapan bir müdür yardımcısı bulunduğunu yazdığını hatırlatan Cihan Güner, o müdür yardımcısının Lütfü Özşahin olduğunu bugün açıkladı. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

AKP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI
İBB'ye bağlı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'nde çalışan Lütfü Özşahin, 2015 seçimlerinde AKP'den Milletvekili Aday Adayı olmuş, bunu da takipçilerine şöyle duyurmuş:

KILIÇDAROĞLU'NA 'AKLI KIT' DEMİŞ...
Cihan Güner, Özşahin'in daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret eden bir bürokrat olduğunu da açıkladı. "Siyaset herkesin hakkı, kabul. Aday oldu diye birini eleştiremeyiz. Ancak, aday olduğu için bir partinin genel başkanına hakaret etme hakkını kendinde gören birinden kamu hizmeti bekleyemeyiz" ifadeleriyle Özşahin'in ilgili tweet'ini paylaştı. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

İMAMOĞLU'NUN BUNDAN HABERİ VAR MI?
Bu 'detaylar'dan İmamoğlu'nun haberi olduğunu düşünmediğini belirten Cihan Güner, "Ama, yakın çalışma ekibi bir süre önce bu bilgilere ulaştı. Şimdi, izleyip görelim... Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

BİR MÜDÜR DAHA VAR!
Gazeteci Cihan Güner, Lütfü Özşahin'in yalnız olmadığını, İBB'de başka Akit elemanlarının da olduğunu duyurdu. Araştırma yaparken Akit'te kadrolu programcı bir İBB Müdürü'ne daha rastladığını belirten Güner, "Üstelik bu müdür, zaman zaman değil, her hafta AKİT ekranında boy gösteriyor. Netleştirdikçe sizinle paylaşacağım" dedi.