Saat 22:22'de merkez üssü Manisa'nın Aksihar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde meydan gelen deprem sonrası Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'dan ilk açıklama.

Akhisar Belediye Başkanı CHP'li Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada, "Şu anda şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı yok. Musalar Köyü'ne ulaşmaya çalışıyoruz. Halkımız sokakta. Yıkılan bir bina haberi yok" dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, herhangi bir can kaybının olmadığını duyururken “5-6 evin göçtüğüne dair ihbar aldık, arkadaşlarımızı seferber ettik. Arkadaşlarımız detaylı bilgileri verdiğinde açıklama yapacağız. Akhisar’da metruk bir evin yıkıldığı bilgisi var. Bunlar ilk bilgilerimiz” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Akhisar’a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelmedi” açıklamasında bulundu.

Depremin merkezüssü Muğla Akhisar’a bağlı Musalar Köyü.

Medyablok’tan Fırat Yeşiltaş'ın ulaştığı köy muhtarı Nurettin Yıldız, depremin ciddi şekilde köyde hissedildiğini duyurdu. Yıldız, eski 2 yapının duvarının yıkıldığını can kaybının da olmadığını söyledi.