Adalet arayışındaki aileler 11 Kasım Perşembe günü İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geliyor. Yapılacak eylem ve katılımcıları hakkında bilgi veren, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, çocuklarını kaybeden aileler olarak artık adalet mücadelesini birlikte vereceklerini açıkladı.

Şüpheli şekilde ölen, kendisinden haber alınamayan, ölümleri aydınlatılmayan çocukların aileleri adalet arayışında bir araya geliyor.

Yapılacak eyleme ilişkin görüşlerini aktaran Şaban Vatan, “Uzun süren adalet arayışımızda Türkiye genelinde acı yaşayan, acısıyla beraber adaletsiz yaşayan diğer ailelerle de irtibatımız oldu. Artık bir kader bütünlüğü içerisinde ailelerin bir araya gelmesi gerektiğini düşündük. Bu anlamda toplu bir hareket yapmak istedik. İlk eylemimizi İstanbul’da, Çağlayan’da yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yol TV'de yer alan habere göre; 11 yaşında evinin önünde yaralı olarak bulunan ve hayatını kaybeden, ölümü 3 yıldır aydınlatılmayan Rabia Naz’ın ailesi, 2 yılı aşkın süredir kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi, bisiklet kullanırken araba çarpması sonucu yaşamını yitiren ve kendisine çarpan şöför serbest bırakılan Umut Gündüz’ün ailesi, Suruç’ta yitilenlerin aileleri, Çorlu Tren Faciası’nda yitirilenlerin aileleri, polis tarafından katledilen Dilek Doğan'ın ailesi, Burak Oğraş’ın ailesi, Berkin Elvan’ın ailesi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri de eyleme destek verecek.

Vatan, “Artık sürekli eylem halinde olacağız. Anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve dernekleşerek olayların üzerine gideceğiz. 11 Kasım’da yaptığımız eylemde bir araya geleceğiz ve derneğimizin kuruluşunu ilan edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Türkiye’de artık olayların üzerini örten “Müge Anlı programlarının” değil bizzat adaletsizliğe uğrayanların aileleri olarak mücadele edeceklerini ifade etti.

“AİHM TÜRKİYE İLE YAPTIĞI ANLAŞMAYI DEĞİŞTİRMELİ”

Şaban Vatan, Çağlayan’da gerçekleşecek olan eyleme ailelerin yanı sıra hukukçuların, gençlerin, demokratik kitle örgütlerinin de katılacağını açıkladı ve ekledi: 

Türkiye’de güvenliği sağlayacak olan merciler suç içindeler. Biz buradaki adaletleri uluslararası mahkemelere, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımak istiyoruz. AİHM’in Türkiye ile yaptığı anlaşmayı değiştirmesi gerektiğini hatırlatacağız. Çünkü Türkiye’deki mahkemeden sonuç çıkmadan AİHM’e başvuru yapılamıyor. Bu bir zaman kaybıdır, çünkü Anayasa Mahkemesi de şu anda siyasi iktidarın baskısı altındadır. Biz bunu bizzat yaşadık. Rabia Naz’ın 2020 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu yapıldı, hala bir geri dönüş alamadık.