10. Cumhurbaşkanı ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına açıklık getirdi. 

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a ışık polemiğine ilişkin konuştu. Canlı yayında yapılan açıklamaya göre Sezer, "13 Ekim Ankara’nın başkent oluşunun 97. yılıydı, bu yüzden Ankara’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ışıkları açıktı" dedi.

Medyada görünmeyi tercih etmeyen, birçok konuda sessizliğini bozmayan Ahmet Necdet Sezer'in açıklama yapması, yandaşları deliye döndürdü. Sosyal medyada Sezer hakkında ağzına geleni sayan yandaşlar, Ahmet Necdet Sezer etiketini Twitter gündeminde birinci sıraya yükseltti.

Yandaşların Sezer'e saldırısından birkaç örnek şöyle:

Sezer'e saldıran bazı mesajları bir araya getirip paylaşan gazeteci Mustafa Hoş, "kötülük yaptıkça sürekli kafaları okşanan kindar ve dindar nesil..." yorumunu yaptı. AKUT kurucusu, usta dağcı Nasuh Mahruki ise Hoş'un mesajını paylaşarak şöyle dedi:

Değerli Ahmet Necdet Sezer ülkenin son gerçek Cumhurbaşkanı'dır. Arkasından gelenler Cumhuriyeti korumak ve kollamak, yüceltmek için değil ele geçirmek kazanımlarını yok etmek içini boşaltmak ve yerine şeriat rejimi kurmak için gelmişlerdir. Hepsi Anayasal suçtur, cezaya tabidir.

​​​​​​​