Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Başçı, Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte telefonda kavga ettiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu’nun AKP'den ayrılış sürecini anlatan Abdullah Başçı, 17-25 Aralık'a gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı: “Ahmet Davutoğlu başbakanlığı döneminde yolsuzlukların had safhaya ulaştığını söyleyerek buna müdahale etmek istedi. Şeffaflık yasası çıkardı. O zaman da Davutoğlu, ‘Arkadaşlar partinin içinde yolsuzluk almış başını gidiyor. Bunu partiden kazıyacağım. Şeffaflık yasası ile herkes hesap verecek. Her yıl başı her milletvekili mal beyanında bulunacak. Malı manasız şekilde artanı hesaba çekeceğim’ demişti."

Başçı, “Sayın Davutoğlu böyle konuşunca o zaman ki AKP’li milletvekilleri arkasından küfür etti. ‘Bu adam nereden geldi’ diye söylendi. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olaya müdahale etti. ‘Bu şeffaflık yasasına izin vermem. Sen böyle bir şey yaparsan ben partiye ilçe başkanı olacak adam bile bulamam’ yanıtı verdi. Davutoğlu ise milletten yana bir duruş sergiledi. Uzun süre tartışıp, telefonda kavga ettiler. Bunu herkes bilsin” diye konuştu.

Başçı, konuşmasının devamında, “Sonra ne oldu. Pelikan’ı kurdular. Erdoğan yanlısı gazeteciler bir araya geldi. Bir yalı kiraladı. Oradan Davutoğlu’nu yıpratacak haberler servis etmeye başladılar. Velhasıl kelam Davutoğlu o süreçlerde şunu yapmaya çalıştı; şeffaflık" dedi.

5’li çete diye anılan müteahhitlere Davutoğlu döneminde ihale verilmesinin talep edildiğini söyleyen Başçı, Davutoğlu’nun yukarıdan gelen bu talepleri de reddettiğini, Erdoğan’la uzun süre karşı karşıya kaldığını ve ayrı düştüklerini ifade etti.

Başcı konuşmasının devamında ise "Çıkıyor ‘Bay Kemal’ diyor. Çıkıyor Akşener’e, ‘Gelin hanım bunlar iyi günlerin’ diyor. Ama bakın Davutoğlu’na tek kelime edemiyor. Edemez. Edeceği zaman misliyle karşılığını alacağını bilir. Bu yüzden Erdoğan asla bizi hedef alamaz” diye konuştu.