Toplumsal Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da AKP’li Yeşilyurt Belediyesi'nin ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirme Projesi’ için yurtdışına gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediğini belirterek, “43 kişi Belediyenin sağladığı hizmet pasaportuyla Almanya’ya gidiyor, iki belediye başkan yardımcısı geri dönüyor, gerisi dönmüyor. 7 aydır kamuoyundan gizlenen bir olay. Ortada bir suç var” dedi.

Malatya Milletvekili Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Meclis üyeleriyle birlikte CHP Malatya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin belediye imkânlarını kullanarak 43 kişiyi Almanya’ya iltica ettirdiğini savunan Ağbaba, “43 kişi nerede, Vali nerede, İçişleri Bakanı nerede?” diye sordu.

Toplantıda konuşan CHP Yeşilyurt Belediye Meclis Grup Başkanvekili Günnur Tabel, iltica olayıyla ilgili şu bilgeleri verdi:

Yeşilyurt Belediyesi geçtiğimiz yıl Şubat ayında bir karar aldı. İki belediye başkan yardımcısının Almanya’ya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’yle beraber gideceğini ve orada bir proje kapsamında teknik bir gezi yapılacağı kararını aldı. Belediye Başkanımız daha sonra dernekle bir protokol imzalıyor, hizmet pasaportu çıkarılıyor. Yurtdışına 45 kişiyle gidiliyor; ancak yalnızca iki belediye başkan yardımcısı geri dönüyor, diğer 43 kişi dönmüyor. Biz bunu Başkana sorduğumuzda hiçbir açıklama yapılmadı. ‘Eğer bir belge varsa önümüzdeki ay size yazılı yanıt veririz’ denildi. Biz soruyoruz, bu protokolün içeriği nedir, bu kişiler kimlerdir, bunları kaçırdınız mı?

BU KİŞİLER FETÖCÜ MÜ?’
Ağbaba da AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin suç işleyerek insanları yurtdışına kaçmasına aracılık ettiğini savunarak şunları söyledi:

CHP Yeşilyurt Belediye Meclis üyelerimiz bir soru önergesi vererek 43 kişi nerede diye sordular. 43 kişi nerede? Belediye Başkanı Mehmet Çınar sanki babasının çiftliği gibi belediye yönetiyor, bu sorulara cevap vermiyor. Tam 7 ay geçti bu konunun üzerinden. 43 kişi Malatya Yeşilyurt Belediyesinin aracılığıyla, Yeşilyurt Belediyesi’nin sağladığı hizmet pasaportu ile Almanya’ya gidiyor, iki belediye başkan yardımcısı geri dönüyor, gerisi dönmüyor. 7 aydır kamuoyundan gizlenen bir olay. Ortada bir suç var. Eğer belediye meclisi olmasaydı bu olay ortaya çıkmazdı. 43 kişiyi neden Almanya’ya gönderdi? Bunun içinde para var mı? Bu araştırılsın. İşin içerisinde mutlaka para var, örgüt bağlantısı var. Bu kişiler FETÖ’cü mü? Bunun da aydınlatılması lazım.

İÇİŞLERİ BAKANI NEREDE?

Yeşilyurt Belediyesi AK Parti’nin çiftliği gibi yönetiliyor. 43 insanın yurtdışına iltica etmesine aracılık yapıyor. Belediyeye temizlik görevlisi alırken yakınlarına bakıyorsun, akrabalarına bakıyorsun, AK Parti’ye üye mi diye bakıyorsun. Ortada ciddi bir suç var. Dernek Başkanı bu insanları tanımıyorsa niye üye yaptı. Belediye Meclisi üyelerimiz bu konuyu gündeme getirmeseydi üç maymunu oynamaya devam edeceklerdi. 43 kişi nerede? Malatya Valiliği nerede? Yedi yaşındaki çocuğun sosyal medyasını takip eden İçişleri Bakanlığı nerede? Önümüzdeki günlerde TBMM’de de bu konuyu gündeme getireceğiz.

Yazıklar olsun sana ey Başkan. Sizin ipliğinizi pazara çıkaracağız. Savcıları da göreve davet ediyoruz. Yarın belediye meclis üyelerimiz de suç duyurusunda bulunacak. Biz de bu işin peşini bırakmayacağız. CHP’yi engelleyerek komisyon üye sayısını düşürerek bizi susturamazsın. Bizim bir ayıbımız yok.