Toplumsal Haber Merkezi

Habertürk yazarı yandaş Nagehan Alçı'nın eşi Rasim Ozan Kütahyalı, eşinin fotoğrafını kişisel Twitter hesabında paylaşarak Alçı'nın Afganistan'da olduğunu iddia etmişti.

Alçı, bugün Habertürk'te 'Kabil yollarında' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine "Saatim sabah saat 06.03’ü gösteriyor. İstanbul’dan çok uzaklardayım. Gece henüz ağarmamışken bindiğim arabada tarihe tanıklık etmeye gidiyorum. Günler süren hazırlığın ardından Pazar akşamı beni çok heyecanlandıran bir yola çıktım. Kameraman arkadaşım Özgür Balaban ile birlikte İslamabad’a uçtuk. Buradan hedef Kabil" diye başladı.

Yandaş Nagehan'ın eşi Rasim Ozan, bugün gündüz saatlerinde yaptığı Twitter paylaşımında "Veeeeeeee.... Nagehan Alçı Afganistan sokaklarında... " diyerek eşinin bir fotoğrafını paylaştı. Fakat dikkatli Twitter kullanıcıları, Rasim Ozan'ın paylaştığı fotoğrafın Afganistan'da değil, Pakistan'da çekildiğini öne sürdü.

nagehan alçı pakistan

Saydambey nickli Twitter kullanıcısı, fotoğrafın Afganistan'da değil, Pakistan'da çekildiğini kanıtladı. Twitter kullanıcısı, iletisinde şu ifadeleri kullandı:

Bu fotoğraflar paylaşıldıktan sonra duvardaki GSM numaralarından aslında Pakistan'da olduğu ortaya çıktı. Daha sonra da kaldığı otelin de Pakistan'da olduğu paylaşıldı. Hayatları yalan dolan üzerine kurulu.

GSM şirketi Norveç merkezli Telenor, Pakistan'da duvardaki alan koduyla hizmet veriyormuş. Kaldığı otel ise Peşaver'deki Pearl Continental Hotel. Pakistan'ı bilen eden, oraya gidenler olmasa kendini Taliban rejimi içine girip röportaj yapmış bir "gazeteci" olarak ilan edecekti.

Alo Nagehan Pakistan'da mısın?

Eşi böyle bir tweet atıp Afganistan sokaklarında diyor, yandaş medya Afganistan'da olduğu duyuruyor, daha sonra Pakistan'da olduğu ortaya çıkınca "şimdi oraya geçiyorum" diye haber yapınca, yaptıkları ilk paylaşımlar boşa çıkmış olmuyor. Ama öyle değilmiş diye gelmeyin bana.