Manisa Akhisar'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,4 şiddetindeki depremin ardından bu sabah saat 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem olduğu açıklandı. Depremlerin en büyüğünün 4,3 şiddetinde olduğu belirtilirken, 8’inin de 4,0'dan büyük olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, “Manisa, Akhisar'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, Gelenbe sağ yönlü doğrultu atımlı fay üzerinde gelişmiş olup 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem olmuştur. En büyüğü 4,3 olmak üzere, 4,0'den büyük 8 artçı deprem meydana gelmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Dün gece saat 22:22'de merkez üssü Manisa'nın Aksihar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 4 yurttaş yaralanmıştı.

Manisa merkezli devam eden deprem silsilesi kent genelinin yanı sıra Aydın, İzmir, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Yalova, İstanbul ve Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki yerleşim yerlerinde de hissedilmişti.