Adliyelerde peş peşe verilen koronavirüs alarmları AKP'nin harekete geçebilmesini sağladı. Dün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görev yapan bir katibin koronavirüs testinin pozitif olduğu açıklanmış, 6. Ağır Ceza Mahkemesi ile bu mahkemeyle aynı bölümde faaliyet gösteren 5, 7 ve 8. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkan, üye ve tüm personelinin Adalet Komisyonu Başkanlığı’nca idari izinli sayılmalarına karar verildiği de belirtilmişti. Bugün de İstanbul Çağlayan Adliyesi. 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir hakimin ilk testinde koronavirüse rastlandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci daire başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Bakan yardımcıları Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş katıldığı bir koordinasyon toplantısı düzenledi.

İLGİLİ - İstanbul Anadolu Adliyesi’nde alarm: Personelin test sonucu 'pozitif' çıktı

Toplantının ardından basına açıklama yapan Gül şunları söyledi:

Özellikle 7 milyon metrekarelik açık ve kapalı alanlarda dezenfekte çalışmalarını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Cezaevlerinde pozitif koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçilmiştir.

Ertelenen duruşmalar ve sürelerle ilgili mağduriyet yaşanmaması için kısa zamanda adım atılacak. Noterlikler artık dönüşümlü hizmet verecek.

Hastalık belirtisi olan vatandaşlarımızın izolasyonu zorunludur. Bu tedbiri ihlal eylemi suçtur.