Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu, “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” aracılığıyla Ramazan kolisi dağıtacaklarını sosyal medyada duyurdu.

Osmanoğlu, paylaştığı videoda “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” yazılı kolide, hangi ürünlerin yer alacağını söyleyip bin koli hazırlanması için destek çağrısı yaptı.

OdaTV'den Caner Taşpınar'ın "Osmanlı torunu bu belgeye ne diyecek" başlıklı haberine göre İçişleri Bakanlığı’nın e-devlet üzerinden hizmete açtığı “Dernek Sorgulama” aramasında, Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği yer almıyor.

Derneğin sitesine giriş yaptığınızda ise “yapım aşamasında” olduğu ibaresi yer alıyor. Buna karşılık Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği adındaki Twitter hesabının ana sayfasında ise hesabın 2014 yılında açıldığı bilgisi dikkat çekiyor.

HAYALİ DERNEK KURMAK AİLE GELENEĞİ
Osmanlı torunlarının faaliyet gösterdiği bir başka dernek; Devlet-i Aliyye Ocakları Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği…Derneğin Genel Başkanı olarak Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun adı geçiyor. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı ailesinin sürgünden sonra Türkiye'de doğan ilk torunu…