Mahir Kılıç’ı ikinci kez ziyaret eden Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, Kaftancıoğlu’na tepki göstererek, tüm vicdanlı insanlara duyarlılık çağrısı yaptı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 11 yıl kadrosuz çalıştırılan Mahir Kılıç, 2017 yılında işten çıkarıldı. Kılıç, 'işimi geri istiyorum' diyerek CHP Genel Merkezi önünde başlattığı eylemini, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde sürdürüyor. Burada 253 gündür direnişte olan Mahir Kılıç, açlık grevini de 158. gününde ölüm orucuna dönüştürdü.

Sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Mahir Kılıç’ı bugün Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat, eylem alanı olan CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde ziyaret etti.

Fırat facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir anne olan İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bu vurdumduymaz tutumunu kınıyorum” dedi. Fırat ayrıca kamuoyuna çağrı yaparak, “Vicdanlı insanların bu soğukta ekmeği için eylem yapan canımızın sesine ses vermeye davet ediyorum” dedi.