Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bugün öğle saatlerinde İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Meral Akşener'i ziyaret etti. Saat 12.00’de başlayan görüşmenin ardından gündeme ve görüşmeye açıklamalarda bulundular. Açıklamalardan satır başları;  

Meral Akşener:

Hem pandemide hem ekonomik zorluklar yaşanan şu dönemde zorda olanın yanında olarak belediye kaynaklarını çar çur etmek yerine yoksuluk yanında olarak somut adımlar atarak sosyal belediyecilik nasıl olur herkese göstermiş bir başkanımız.

Çok teşekkür ediyorum.

Mansur Yavaş:

BELEDİYE BAŞKANLARI İŞİNİ YAPMALI
Ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Beni belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne siyasi partilere, ne de siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne de onların iç işlerine karışmalı. İşini gücünü yapmalıdır.

TAVRIMI AYNEN DEVAM ETTİRİYORUM
Seçilmeden önce şöyle bir söz vermiştim, “Bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız” diye… O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak, eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum.

AÇIKLAMA RIZAMIN DIŞINDA
Bu arada bazen siyasi muarızların konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar rızam dışındadır. Ben de görevimin başındayım.