Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Nasıl 2008 dünya finans krizi sırasında ülkemizi bundan en az maliyetle kurtardıysak, nasıl Gezi'de ve darbe anında yapılan ekonomik saldırılar sırasında Türkiye'yi en az maliyetle buradan çıkardıysak, yaşanan pahalılık ve enflasyondan da bu ülkeyi yine biz kurtaracağız" dedi.

Bakan Bozdağ, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen AKP Mamak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. AKP 2002'de iktidar olduğunda, Türkiye'de ekonominin çökmüş, adeta ülkenin "stop etmiş", IMF'den transfer edilen bakana ekonominin teslim edilmiş durumda olduğunu belirten Bozdağ, iktidarlarında, Türkiye'de yüksek enflasyon ve faizi indirdiklerini, IMF'yi gönderdiklerini, Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı yatırımlar başlattıklarını anlattı.

'EKONOMİDEKİ SORUNLARI GÖRÜYORUZ'
Türkiye'nin darlıkları, zorlukları, yoklukları, yasakları, yolsuzlukları aşa aşa bugünlere geldiğini vurgulayan Bozdağ, "Şu anda ekonomide yaşanan bazı sorunları hep birlikte görüyor ve bu sorunların ortadan kaldırılması için büyük gayret içerisindeyiz. Türkiye'nin 20 yılda geldiği nokta ortada" dedi.

'ENFLASYONDAN DA YİNE BİZ KURTARACAĞIZ'
"Nasıl 2008 dünya finans krizi sırasında ülkemizi bundan en az maliyetle kurtardıysak, nasıl Gezi'de ve darbe anında yapılan ekonomik saldırılar sırasında Türkiye'yi en az maliyetle buradan çıkardıysak, yaşanan pahalılık ve enflasyondan da bu ülkeyi yine biz kurtaracağız." ifadesini kullanan Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü biz dün yaptık bunu. Dün çökmüş olan Türkiye'yi ayağa kaldırdık, dün yatırımları durmuş olan Türkiye'nin dört bir yanını biz şantiyeye çevirdik. Dün IMF'ye muhtaç Türkiye'yi, IMF'nin boyunduruğundan hep birlikte kurtardık. Onun için yarınları ayağa kaldıracak bir kadro varsa, o da yine Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK kadrolardır. Umut, hepimizin geleceği bakımından son derece önemli. Eğer insanlar yarına dair umudunu korur ve büyütürse, o zaman yarınları daha güzel yapmak için birlikte daha büyük enerjiyle çalışırlar. Türkiye'nin geleceğine ilişkin umudun adresi de ümidin adresi de 'Türkiye daha iyi olacak.' algısının adresi de yine AK kadrolardır. Bunların ortaya koydukları sadece 'cek, cak" edebiyatıdır. Konuşuyorlar. 'Şunu yapacağız, bunu yapacağız, şöyle yapacağız'. Nasıl yapacaksınız bir de onu söyle.

'ASGARİ ÜCRET' ÇIKIŞI
Muhalefetin "Asgari ücreti biz gelince şu kadar yapacağız" dediğini hatırlatan Bozdağ, "Asgari ücreti devlet belirliyor, azamisini işveren belirliyor. Ben şimdi soruyorum, Kılıçdaroğlu sen madem öyle yapacağım diyorsun şu anda belediyelerinde çalışan işçilerin ücretlerini asgari haddin üstünde niye belirlemiyorsun? Sen belirle, örnek ol. 10 bin lira mı 7 bin lira mı vereceksin ne vereceksen ver, sonra da çık 'İktidar niye böyle yapıyor?' diye eleştir. Biz de sana hak verelim" diye konuştu.

'EKONOMİK KONULAR İSTİSMAR EDİLİYOR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şanlıurfa'da elektriği bedava yapacağını" söylediğini anımsatan Bozdağ, "Tamam İzmir, Ankara sende, elektriği bedava mı alıyoruz? İstanbul, Adana, Mersin, Antalya sende, niye buradaki vatandaşlarımıza yapmıyorsunuz da Urfalılara özel diyorsunuz ki 'Ben gelirim, size yaparım'. Diğerleri bizim vatandaşımız değil mi? Elini tutan mı var?" dedi. Bakan Bozdağ, muhalefetin, Türkiye'de vatandaşların ekonomik konularda yaşadıkları sorunlarla ilgili alanı istismar ederek vatandaşları etkilemek istediğini söyledi.