TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Altı üyesi tutuklu olan ve bazı üyeleri listelere alınıp başlarına ödül konularak aranan Grup Yorum, açlık grevini 181 gündür sürdürüyor.

Talepleri kabul edilmediği sürece açlık grevlerini sürdüreceğini söyleyen Grup Yorum'a sanatçılar ve aydınlar da destek verdi.

Yapılan açıklamaya çok sayıda sanatçı,aydın,yazar ve milletvekili imzalarını attı ve ''Biz aydınlar olarak Grup Yorum'un süresiz açlık grevine sessiz kalamayız'' dedi.

Grup Yorum'un 34 yıldır halkın dertlerini, acılarını, sorunlarını dile getirdiğini vurgulayan aydınlar '' Gayrimeşru tanık ifadeleri ile tutuklandılar, başlarına para ödülleri konuldu,listelere alındılar ama halkın sanatını yapmaktan vazgeçmediler'' dedi.

Grup Yorum'un 2015 yılından itibaren tüm konserlerinin yasaklandığını ve sanatlarını icra edemez duruma getirildiği belirtilen açıklamada grubun talepleri şöyle sıralandı:

  • İdil kültür Merkezi'nin basılmaması

  • Konser yasaklarının kaldırılması

  • Üyelerinin terör listelerinden çıkarılması

  • Tutuklu üyelerinin serbest bırakılması

  • Haklarındaki davaların düşürülmesi


Birçok aydın,sanatçı ve milletvekili ''Bizler vicdanımızın sesini dinleyerek Grup Yorum'un bu meşru taleplerinin altına imzamızı atıyoruz'' diyerek şu açıklamayı yayınladılar: