Toplumsal Haber Merkezi

Bugün TBMM'de, İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü.

Görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tartışmaların odağına oturdu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Süleyman Soylu'ya yönelik "stanbullu sizin nasıl bir müfteri, nasıl acımasızca yalan söyleyen ve sadece siyasi çabayla alçalınabilecek bir seviyenin en dibine inen bir şahsiyet olduğunuzu her gün görüyor. Hergün hatırlıyor" ifadelerini kullanırken İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da “Ahlakla bağdaşmayan siyaset, kara para aklayan suçluları yakalamak ve adalete teslim etmek yerine, onları yurt dışına kaçırmaktır. Çeşitli bakanlıklarda bazı bürokratları örgüt suçlamasıyla tehdit ederek, eş dost akraba üzerinden çıkar sağlamaktır” dedi.

Bunun üzerine gazeteci Erk Acarer, "Madem bugün yine Soylu günü; kutlayalım!" diyerek Soylu'yla ilgili yeni paylaşımlarda bulundu.

FALYALI'YI CEZAEVİNDEN ÇIKARACAKLAR
Acarer, paylaşımlarında şunları kaydetti:

Halil Falyalı’yı cezaevinden çıkaracaklar. Kulisler hızlandı. Kulislerin bir ucu elbette Türkiye ve tanıdık bakana gidiyor! Tutuklu casinocunun önceki duruşmasında ilginç bir gelişme yaşanmış, ondan şikayetçi olan T.K ifade değiştirmişti. Zorla bankadaki ve evindeki parasına el koyulduğunu, arabasının alındığını söyleyen T.K’ye, cezaevi müdürünün yanında el yazısıyla mektup yazdırılarak, baskı ile ifadesini değiştirildiği iddia ediliyor. Halil Falyalı konusunda Türkiye ve Ada arasında arabuluculuk görevini Falyalı’ya yakın kişiler üstleniyor. Bu isimlerden biri Alihan Pehlivan, diğeri Hasan Açan. Alihan Pehlivan, Falyalı’nın haber sitesi Gündem Kıbrıs’ın genel yayın yönetmeni. 20 yıldır Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) içinde. Pehlivan, siyasi ilişkilerini kullanıp usulsüz ihaleler alıyor.Kıbrıs’ta, AdaPass olarak adlandırılan ve Kovid-19 aşılarının kaydedildiği sistem ihalesiz bir şekilde ona verildi. Ancak, büyük bir skandal ortaya çıktı. Aşısız kişilerin para ile sisteme kaydedildiği anlaşıldı.Kollanan, korunan usulsüz iş yaptırılan bu kişiler aynı zamanda halili Falyalı’nın üçüncü sınıf kara kutuları. Önemli ayak işlerini yapıyorlar.Burası çokomelli! Bir ayakları Kıbrıs’ta diğer ayakları Türkiye’de. Falyalı konusundaki faaliyetleri ve düzenlemeleri de onlar yürütüyorlar. İddia o ki, bu buluşmalar sıklaştı. Acaba nedeni ne? Soylu ile yakınlıkları görülüyor. Alihan Pehlivan, Hasan Açan, Süleyman Soylu. Falyalı’nın 10 Aralık’ta bir duruşması var. T.K’nin mahkemede de dinlenmesi, böylece işlerin kolaylaşması isteniyor. Falyalı’nın 2 gün sonra olmasa bile 2 hafta sonra cezaevinden çıkarılacağı ileri sürülüyor. Not düşelim.