Eski Adalet Partisi milletvekillerinden, Milli Nizam Partisi kurucularından, eski bakan ve Akit yazarı olan Abdurrahman Dilipak’ın dayısı olan Hasan Aksay MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle de akraba olduklarını söylemişti.

Abdurrahman Dilipak da bugünkü köşesinde akrabalığın detaylarını yazdı ve Bahçeli ile ‘amcazade’ olduklarını belirtti. Dilipak’ın 'Devlet Bahçeli neyim olur?' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

Ben, anne tarafından Fettahoğulları’ndanım, baba tarafından da Seyyidhanoğulları’ndan. Anne tarafımın soyadı Aksay, baba tarafımın Dilipak. Dilipak’lar, Seyyidhanlar’dan oluyor. Biz, Devlet Bahçeli ile Fettahoğulları üzerinden akraba oluyoruz. Dede tarafından amcazade.

Anne tarafından dedemin kardeş çocukları Algan adını almışlar. Mesela Tufan Algan, Yargıtay üyesi (1987-1993) iken, önce YSK üyesi, ardından Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (23 Ocak 1996 – 22 Ocak 2004) oldu. 1962’den beri hakim. Ben 9 Şubat’ta 73 yaşına girdim. Tufan Algan hakim olduğu günden beri görüşmedik. Biz akrabayız, aramızda hiçbir sorun yok. Benim yüzümden ona bir zarar verirler endişesi ile telefonla bile aramadım. Aradan yarım asırdan fazla zaman geçmiş. Hâlâ görüşmedim.

Bu günlerden geçip geliyoruz. Bu topluma bu korkuyu yaşatanlar utansın. Devlet beyle de birkaç kez karşılaştık ama oturup konuşmadım. Her ikisi de benden büyük. Onları ziyaret etmek bana düşer.

Hasan Aksay’ı zaten herkes biliyor. O dayım, ama babam gibiydi. “Kara Müftü” Mehmet Emin Aksay’ın en küçük evladı. O şimdi “Müftüzadeler”den bizim ailemizin en büyüğü. 1. kuşağın siyaset yapan Uğur Dilipak’ı biliyorsunuz, AK Parti’den milletvekili olmuştu. Amcamın oğlu. Baba tarafından en büyüğümüz de, Uğur Dilipak’ın babası Mustafa Dilipak. O da o neslin en küçüğü idi. Bir de baba tarafından hayatta bir halam var.