11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül, eşi Mehmet Sarımermer’den boşandı. Çiftin boşanma aşamasında Gül ailesinin yaşadığı İstanbul Beykoz’daki milyon dolarlık villa da ailede kaldı.

OdaTV’nin aktardığına göre boşanma işleminden sonra Mehmet Sarımermer, kendisine ait olan Mesar Gayrimenkul ve Yatırım şirketini 31 Mart’ta Abdullah Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül’e devretti. Gül ailesinin oturduğu Beykoz’daki villa da bu şirkete aitti. Bu devir işlemiyle birlikte villa da Gül ailesinde kalmış oldu.

DEVİR İŞLEMİNE AİT İLAN YAYIMLANDI
Mesar Gayrimenkul ve Yatırım şirketinin devir işlemine ait ilan, 31 Mart’ta Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlandı. Mehmet Sarımermer’in kayınbiraderi Ahmet Münir Gül’e devrettiği Mesar Gayrimenkul ve Yatırım şirketine kayıtlı olan Beykoz’daki villa ise tapuda “tripleks konut” olarak kayıtlı.

103 bin metrekare arsa üzerine kurulu 28 villanın yer aldığı ve helikopter pistinin de bulunduğu sitede, iki tane 4,5 katlı boğaz manzaralı villa bulunuyor. İki villanın birinde Gül ailesi oturuyor.

3 BİN 600 METREKARE, 40 MİLYON DOLAR
Gül ailesinin villası 10 bin 770 metre kare arsa üzerinde ve 3 bin 600 metre kare olarak biliniyor. Konuta ait 8 bin metre karelik bahçesi de bulunuyor. Konuta site dışından özel bir giriş yapabilmek de mümkün.

Abdullah Gül’ün 13 milyon dolara alınan 4,5 katlı konutunun bulunduğu sitede 650 mertekarelik iki katlı 6 odalı villanın değeri ise 89 milyon TL. Abdullah Gül’ün konutunun bugünkü değerinin ise 40 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Gül ailesinin 4,5 katlı konutunun bulunduğu sitede yer alan iki katlı villa 89 milyon TL’ye satılıyor.