Abdülhamit Gül'ü görevden alan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle arası 'Andımız' tartışması sırasında bozulan Bekir Bozdağ'ı Adalet Bakanı olarak atadı. Böylece 'üçüncü Bozdağ' dönemi başladı.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberinde yer alan iddiaya göre gelişme, MHP kulislerinde şaşkınlıkla karşılandı. AKP kulislerindeyse Gül’ün görevden alınması, Erdoğan sonrasının liderliğine hazırlandığı ileri sürülen Süleyman Soylu cephesinin bir zaferi olarak değerlendirildi.

Berat Albayrak’a yakın olan Sabah'ın yargıda FETÖ’cülerin halen etkin olduğuna dair çıkışının ardından, eski Adalet Bakanı Gül beklenmedik bir şekilde "Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" demişti.

Adalet Bakanlığı, tarikat ve cemaatlerin güç mücadelesinin en yoğun şekilde yaşandığı alanlardan biri olmasıyla bilinirken, AKP kaynakları Gül’ün bakanlık içerisindeki en büyük rakibi olan İstanbul Grubu’nun da kazanan taraflardan olduğunu belirtti.

'BAHÇELİ CEPHESİ ŞAŞKIN'
Görevinden ayrılan Gül’ün yerine Bekir Bozdağ’ın atanması ise "Cumhur İttifakı’nda çatlak oluşur mu" sorusunu akıllara getirdi.

Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ, 2018’de yerel seçimlere giden süreçte AKP ile MHP arasındaki ittifakın kısa süreliğine bozulmasının odak noktasında yer alan isimlerden biriydi.

Danıştay’ın Andımız kararını eleştiren Bozdağ’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert tepki göstermişti. Erdoğan ise Bahçeli’nin sözleri sonrası Bozdağ’a sahip çıkmıştı.

'İTTİFAKI AKAMETE UĞRATMAZ'
MHP kulislerinde Bozdağ’ın bakanlığa atanmasının şaşkınla karşılandığı ve bu durumun bir rahatsızlık oluşturacağı ifade edildi, ancak Cumhur İttifakı’nı akamete uğratmayacağının da altı çizildi.