Toplumsal Haber Merkezi

ABD Hazinesi'ni dolandıranların paralarını Türkiye'de akladığı için ABD yargısı tarafından mahkum edilince Türkiye'deki varlıklarına el konulmasıyla gündeme gelen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 19 kişiye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenlenmişti.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (MASAK) ekipleri tarafından yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken holding bünyesinde kurulan şirketler aracığı ile 134 milyon dolarlık kara para aklandığı belirtilmişti. Soruşturma kapsamında daha önce mahkemece bireysel ve şirket hesaplarına ilişkin tedbir kararı verilen Sezgin Baran Korkmaz hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Ama Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildiği bildirilmişti.

Operasyon sırasında SBK Holding'e ait şirket server'larının yerinde olmadığı belirlendi. Sezgin Baran Korkmaz'ın evinde yapılan aramalarda ise şömine içerisinde yakılmış halde cep telefonu ele geçirildiği öğrenildi. Öte yandan potansiyel vergi mükellefi Isanne SARL unvanlı şirketin ise adresinin boş olduğu, böyle bir firmanın belirtilen adreste faaliyet göstermediği belirlendi.

 Associated Press haberinde; Korkmaz’ın Utah merkezli iş adamlarıyla bağlantılı olduğuna dikkat çekilmiş iş adamının ABD’de karıştığı vergi kredisi yolsuzluğunun 511 milyon dolar olduğunu belirtilmişti.

EŞİ İFADEYE ÇAĞRILDI
SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın eşi Gökçen Korkmaz’ın, ifadesine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldığı öğrenildi. Gökçen Korkmaz’ın, akşam saat 20.00 sıralarında avukatı ile birlikte İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesine geldiği ve ifade verme işlemine başlandığı kaydedildi.