Toplumsal Haber Merkezi

Tunceli'de kutsal kabul edilen dağ keçilerinin avlanması için açtığı ihaleyi tepkiler üzerine iptal eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ABD'li bir avcıya ise av izni verdi. ABD'li avcı 7 Aralık'ta bir dağ keçisini vurmak için ava çıkacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü'nün verdiği izne göre ABD'li Bradley Garrett Van Hoose, Salördek'te 7-13 Aralık arasında bir dağ keçisini katletmek için gelecek.

Daha önceki ihaleleri iptal ettiren Tunceli halkı ise ABD'li avcıya da izin vermemekte kararlı. TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ABD'li katili 'karşılayacaklarını' duyurdu.

"Halkımız için de kutsal sayılan bu dağ keçisi için bizler 7-13 Aralık tarihleri arasında Salördek'te olacağız" diyen Komünist Başkan, hiçbir canlıdan vazgeçmeyeceklerinin, doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemeyeceğinin altını çizdi.

Başkan Maçoğlu, "Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım..." ifadeleriyle ABD'li avcıyı uyardı. 

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, ABD’li ABD'li Bradley Garrett Van Hoose'a verilen Dersim’de dağ keçisi avlama izin belgesinin iptal edildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Milletvekili Polat Şaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde basında yer alan, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ABD’li bir iş insanına 1 adet dağ keçisi vurma izni verildiği yönündeki haberler üzerine Tunceli Valisi Sayın Mehmet Ali Özkan ile yaptığım görüşme neticesinde söz konusu izin belgesinin iptal edildiği ve avlanmanın yapılmayacağı bilgisini kamuoyunun dikkatine sunarım.