Toplumsal Haber Merkezi

Kadına yönelik saldırıların ardından MHP’yi işaret eden fotoğrafların gündeme gelmesine ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek’ten açıklama geldi.

Samsun’un Canik ilçesinde boşandığı kadına şiddet uygulayan İbrahim Zarap'ın MHP'ye üye olurken çekilen fotoğrafı ve 92 yaşındaki kadını öldürüp tecavüz eden Aytu Çetin adlı saldırganın bileğindeki üç hilal dövmesi tartışma yarattı.

Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Aytu Çetin adlı saldırganın sosyal medya hesabında HDP’ye yönelik beğeniler de olduğunu öne sürdü. Çiçek, “Aydın'da 92 yaşındaki yaşlı kadına öldürdükten sonra tecavüz eden Aytu Çetin isimli şerefsiz sapığın 2015 yılında açtığı sayfasında HDP ve Demirtaş sayfaları beğeni olarak tercih edilmiş, 2016'da açtığı sayfa ise MHP ve Ülkücü Hareketin sembolleri kullanılmış. Tuhaf geçiş var!” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ İSTEDİ SORUŞTURMA AÇILDI
MHP lideri Devlet Bahçeli, 8 Mart için paylaştığı mesajında Aydın'da cinsel saldırıya uğradıktan sonra katledilen 92 yaşındaki kadının failinin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Bahçeli, şüphelinin kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesinin dikkat çektiğini belirterek "Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur" dedi.

Bunun üzerine kısa bir süre sonra İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oluru ile üç hilalin gözükmesiyle ilgili bir kasıt ya da ihmal olup olmadığının araştırılması için soruşturma başlatıldığını açıkladı.