Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim'de 14 Mart Tıp Bayramı sırasında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen doktorlara müdahaleyle ilgili açıklama yaptı. 

Emniyet açıklamasında "Görevlilerimize yönelik fiziki taşkınlıkta bulunulmuş, bu sırada yere düşen bir hekim, görevlimizin yardımıyla yerden kaldırılmıştır. İddia edildiği gibi gruba, görevlilerimizce herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır" ifadesi kullanıldı. 

Açıklama şöyle:

14.03.2022 Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı'na gelen Türk Tabipler Birliği'ne mensup 20 kişilik bir grup tarafından basın açıklaması yapılmak istenilmiştir. Alanda bulunan görevlilerimizce kendilerine, her yıl 14 Mart'ta olduğu gibi Atatürk Anıtı'na çelenk koyabilecekleri, ancak meydanın, 'basın açıklamaları yapılacak yerler arasında olmadığı' ifade edilmiştir.

Grup üyelerinin, basın açıklaması yapmadan çelenk koymayacaklarını söyleyerek, Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçmeleri üzerine, grubun yürüyüşü engellenmiştir.

Görevlilerimize yönelik fiziki taşkınlıkta bulunulmuş, bu sırada yere düşen bir hekim, görevlimizin yardımıyla yerden kaldırılmıştır. İddia edildiği gibi gruba, görevlilerimizce herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Kendilerine tekrar tekrar, Anıta çelenk koyarak İstiklal Marşı okuyabilecekleri bildirilmiş, ancak bunu kabul etmeyen grup üyeleri, çelengi bariyerlere bırakarak alandan ayrılmışlardır.

NE OLMUŞTU?
14 Mart İstanbul Tabip Odası üyeleri Taksim'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isterken 89 yaşındaki Dr. Erdinç Köksal polis müdahalesiyle yere düşmüş; arkadaşlarının yardımıyla yerden kaldırılmıştı.