Toplumsal Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) “www.iftarver.com” adresi üzerinden Büyükşehir Belediyesi BELPA A.Ş.’ye 15 TL ödenerek ihtiyaç sahipleri için iftar menüsü satın alma kampanyası başlatmıştı.

ABB tarafından yapılan açıklamayla kampanyanın bittiği duyurularak, “İhtiyaç sahibinin evine iftarlık göndermek için başladığımız ve Ankara’yı aşarak Türkiye çapında bir iyilik salgınına dönüşen kampanyamızı bitirmiş bulunmaktayız” denildi. 

Kampanya dahilinde yaklaşık 500 bin iftar yemeği siparişi verildi. Kampanyaya sadece Ankara'dan değil İstanbul ve İzmir'den de ciddi destek geldi.

En çok destek gelen 10 şehir ise şöyle:

‘SONA ERDİ DİYE KİMSE ÜZÜLMESİN’
Kampanyaya destek verenlere teşekkür edilen açıklamada, “Gelen talepler ve kapasitemiz oranında kampanyamız amacına ulaşmıştır. Talep edip de boş çevrilen bir kişi kalmayıncaya kadar organizasyonumuz tamamlanmıştır. Belediye şirketimiz BELPA aracılığıyla gerçekleşen ve çok kısa bir sürede yüz binlerin desteğiyle sonuçlanan bu kampanyamız sona erdi diye hiç kimse üzülmesin” ifadelerine yer verildi.

İlerleyen günlerde ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturmak için yeni kampanyalar başlatacağını belirten ABB açıklamasında, “Daha önce veresiye defterlerini kapatarak kardeşliğimizin daim olduğunu ve aşılmaz zannedilen her yoklukta ancak birbirimizle var olacağımızı gösteren, son olarak da iftarlık kampanyasına yüreğini koyan herkese tekrar teşekkür ederiz” dedi.