Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada ihmal nedeniyle 7 çalışanının ölümüne sebep olan patron, 'İktidara yakın olduğum için yargılanıyorum' dedi...

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın davasında dördüncü duruşma bugün görüldü.

Davanın dördüncü duruşmasında tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasında, tutuklu sanıklar Yaşar Coşkun ve Hasan Ali Velioğlu’nun kaçma şüphesinin var olması, bir kısım delillerin toplanmamış olması, adli kontrol tedbirinin yetersiz olduğunun anlaşılmış olduğunu ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşma sonucunda, Yaşar Coskun ve Hasan Ali Velioğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verildi.

Daha önce 8 ayrı patlama yaşanan Sakarya Hendek'te patlamanın meydana geldiği fabrikanın patronu olan MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun, verdiği ifadede, patlamadan işçileri sorumlu tutmuştu. Coşkun ifadesinde, ''yaşamını yitiren işçilerin aileleri için 'Cenazeyi almadan tazminat peşine düşenler var'' demişti. 

EMİN ÇAPA: 'İKTİDARA YAKIN OLDUĞUM İÇİN YARGILANIYORUM' DEDİ

Emin Çapa, AKP'li isimler ve Erdoğan’la yakınlığı bilinen ve AKP tarafından kollanan patronun bugün görülen davada iktidara yakın olduğu için yargılandığını söylediğini aktardı. 

Emin Çapa konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Düşünebiliyor musunuz, 7 çalışanın ölümünden sorumlu patron. İhmali nedeniyle 7 çalışanının ölümüne sebep olan patron 'Aslında ben burada neden yargılanıyorum size söyleyeyim mi? Ben burada iktidara yakın olduğum için yargılanıyorum' dedi. Yani demek istiyor ki 'Sayın AKP, Sayın Cumhurbaşkanı, ben size yakın olduğum için yargılanıyorum. Böyle ahlaksızlık olur mu?' Çünkü herkes mekanizmayı çözmüş. Hemen iktidarın arkasına geç, iktidarı savunuyorum görüntüsü yaratınca seni koruyup kollarlar. Adam sistemi çözmüş. Çocuğu ölen bir baba orada diyor ki mahkemeye 'Ben sizden adil olmanızı istiyorum. Çok içime dokundu. Zaten mahkemelerin görevi bu değil mi?"