65 yaş üstü birçok yurttaş aşı olmak için sıra beklerken, Çorum'un Dodurga ilçesinin 52 yaşındaki AKP'li belediye başkanı Mustafa Aydın sırası gelmeden koronavirüs aşısı oldu.

Sağlık çalışanı ve 65 yaş üstü olmamasına rağmen sırası gelmeden aşı olan Mustafa Aydın, aşı olurken çekildiği fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Aydın, fotoğrafa “Bu güzel ve mübarek günde, Covid-19 aşımızı da olduk. Halkımızı sırasıyla aşı olmaya davet ediyorum. Herkese sağlıklı günler dileğiyle...” notunu yazdı.

AŞI OLMAK SUÇSA EVET, SUÇLUYUM
Konuya ilişkin soL'a açıklamada bulunan Belediye Başkanı "Beni aile hekimliğinden aradılar, çağırdılar. Önce gidemedim hatta. Sonra da gidip aşımı oldum. Belediye başkanları aşı oluyor zaten. Ortalık kırılıyor virüsten, aşı olmak suçsa evet ben suçluyum. Bir de belediye başkanları olarak bir sürü görüşme, ziyaret yapıyoruz, aşı olunması gerektiğini de düşünüyorum" dedi.

BAKANLIK: BİLGİMİZ YOK
Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise mevcut aşı takvimini sayarak, "Biz de buna göre takip ediyoruz, detaylı bilgimiz yok" dedi. Açık bir şekilde belediye başkanlarının aşı olacağına dair bir genelge yayımlanmazken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "devlet büyükleri" açıklaması gerekçe olarak gösterildi.

Bakanlık yetkililerin isimsiz olarak daha önce çeşitli basın kurumlarına yaptığı açıklamalarda, belediye başkanlarının da yaşına bakılmaksızın "devlet büyükleri" kapsamında aşı olabileceği söylenmişti...