Hayvan hakları yasasının konuşulduğu, yurttaşların yasanın bir an önce getirilmesi için mücadele ettiği bu günlerde, hayvanlara karşı yapılan eziyetler de hız kesmeden sürüyor.

Son vahşet görüntüleri İstanbul Kurtköy Orrmanı'ndan geldi. Hayvan hakları savunuculuğu, hayvan dostu oluşuyla bilinen Barınak Meleği adlı Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde 50'den fazla köpek yavrusu ormana terk edilmiş şekilde bulundu. Yavruların bir kısmı dönmek üzereyken bir kısmı da ne yazık ki hayatını kaybetti.

NEDEN YASA HALA ÇIKMIYOR?
Barınak Meleği, "zulüm bitmiyor" diyerek "Bugün ormana 50’den fazla köpek yavrusu atılmış, bazılarının gözleri açılmamış bile. Bu yavruları tanıyan var mı? Mahallesinde, barınakta! Zulüm bitmiyor. Neden hala bu yasa çıkmıyor sayın @TBMMresmi @suleymansoylu neden? Hepsinin şuan yuvaya ihtiyacı var " ifadelerini kullandı.

Gözleri açılmamış onlarca köpek yavrusunun bulunduğunu belirten Barınak Meleği, "Bazıları gece soğuktan donmuş, gözleri açılmamış onlarca yavru, İstanbul içi geçici kalıcı yuvalar aranıyor. Lütfen gerçekten bakacak ve sorumluluk alabilecek kişiler yazsın" diyerek çağrıda bulundu.

'ARTIK YASA ÇIKMALI!'
Oyuncu Oktay Kaynarca'da yaşanan bu vahşete tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kaynarca "Artık bir yasa çıkmalı ve Belediyeler bünyesinde bu çağ dışı soruna son verilmeli. Bu sorunu çözebilmiş ülkeler örnek alınırsa hızlıca yol alınır ve sokak hayvanları sorunu bu canların da lehine sonuçlanır ..." ifadelerini kullandı.